Connect with us
Publicitate

Eveniment

Vine gerul, în România. Meteorologii anunță temperaturi de -20 de grade, în următoarele zile. Au fost emise și două coduri galbene de vreme rea, inclusiv pentru județul Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Iarna și-a intrat în drepturi, iar în următoarele zile își va arăta forța. Ne așteaptă o perioadă cu ger și temperaturi care vor scădea mult sub pragul de îngheț. Specialiștii ANM au emis o informare meteorologică de val de frig care este valabilă până vineri, 10 februarie.

În intervalul menționat vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20…-18 grade. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, amplificând senzația de frig.

Meteorologii au emis și două avertizări cod galben de vreme rea. Una dintre ele vizează transport de zăpadă și viscol în Carpații Meridionali și Orientali. În aceste zone, local și temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60…70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă.

A doua avertizare cod galben este valabilă până luni seara, la ora 20.00. În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes