Connect with us
Publicitate

Social

Vine frigul, iar unele şcoli din Braşov deja se gândesc cum să facă economie la căldură. În unele clase vor fi maximum 19 grade celsius

Publicat

pe

Publicitate

La iarnă, elevii din Brașov ar putea învăța la temperaturi de 19 grade în clasă. Școlile încearcă să reducă facturile la utilități, iar părinții se pregătesc să trimită copiii cu o haină în plus în sălile de clasă.

O parte din școlile din Brașov pregătesc deja strategii de reducere a cheltuielilor cu încălzirea, transmite euronews.ro.

„Programul orar al cursurilor ne dă posibilitatea de reducere la limita de îngheț în perioada când nu suntem la cursuri și furnizarea agentului termic ca să aibă 19 grade în sala de clasă în timpul cursurilor.”, a declarat Ioan Șerbănuță – administrator Colegiul Tehnic ”Mircea Cristea” Brașov.

Părinții se gândesc la ce e mai rău. Cel mai greu va fi pentru școlarii din unitățile de învățământ neizolate termic.

Publicitate

„Cele care nu sunt branșate și au centrală proprie sper să aibă bani în buget să plătească gazul, deși, pare că iarna aceasta nu asta va fi problema, s-ar putea să ai bani în buget și să nu ai de unde să cumperi gaz. Se pune problema de unde îl iau, nu la cât.”, a adăugat Mircea Marin – director Serviciul Public Local de Termoficare Brașov.

Stocurile de gaz pentru încălzirea centralizată din municipiul Brașov sunt la aproximativ 60%, dar autoritățile spun că vor ajunge la 100% în perioada imediat următoare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes