Connect with us
Publicitate

Cultural

„Viena Magic”, unul dintre cele mai așteptate spectacole de Crăciun, va putea fi văzut și la Brașov. Evenimentul va avea loc pe 11 decembrie, la Sala Patria

Publicat

pe

Cu siguranță a devenit o tradiție pentru melomanii români să celebreze sărbătorile de iarnă pe ritmurile fermecătoare ale muzicii clasice vieneze. Îndrăgita orchestră Johann Strauss Ensemble, condusă de Russell McGregor, nu își va dezamăgi publicul nici în acest an și va reveni în țara noastră, pentru un spectacol minunat.

Publicitate

Muzicieni revin pentru al 16-lea an în România și vor aduce cadouri inedite în fiecare oraș prin care vor trece. De la soprană, la tenor și de la dansatori, la fuziuni cu orchestrele filarmonicilor locale. Sub titulatura „Viena Magic”, turneul carismaticilor muzicieni austrieci, va străbate numeroase orașe din România, întocmai ca îndrăgitul compozitor Johann Strauss, împreună cu a sa orchestră, în iarna anului 1847.

Turneul național începe pe 11 decembrie la Sala Patria, din Brașov, străbate apoi drumul până la Cluj-Napoca unde în 12 decembrie poate fi ascultată orchestra la Cinema Florin Piersic. În 13 decembrie evenimentul ajunge la Filarmonica Arad, pe 14 decembrie spectacolul se va muta la Biserica Baptistă Speranța, din Oradea, iar in 15 decembrie concertul va avea loc la Teatrul Ion Besoiu, din Sibiu.

Pentru prima dată, spectacolul „Viena Magic” ajunge la Ploiești, la Palatul Justiției, în data de 16 decembrie, iar o zi mai târziu muzicienii vor urca pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureș. Pe 18 decembrie este programat concertul de la Filarmonica Ion Dumitrescu, din Râmnicu Vâlcea, iar ultimul spectacol programat în țara noastră va avea loc pe 22 decembrie, la Sala Palatului din București.

Publicitate

Programul concertului va cuprinde lucrări de muzică clasică ce aparțin celor mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, iar celebrele valsuri vieneze, nelipsite din repertoriul abordat de Johann Strauss Ensemble, vor contura tabloul încântător al unei seri magice de iarnă.

Muzicienii din Johann Strauss Ensemble sunt încântați să revină într-un turneu de excepție, spunând că de fiecare dată descoperă ceva nou în această țara noastră. Artiștii spun că abia așteaptă să se reîntoarcă și să mai trăiască un capitol din viața orchestrei, împreună cu public român.

Având în vedere faptul că spectacolele orchestrei Johann Strauss Ensemble, în România, se joacă de fiecare dată cu casa închisă, biletele au fost puse în vânzare din timp.

Orchestra Johann Strauss Ensemble a fost fondată în anul 1985 de membrii Bruckner Orchester din Linz. Pe parcursul activității artistice prodigioase Johann Strauss Ensemble a lucrat fără întrerupere la perfecționarea sunetului și a stilului, adăugând piese noi și inovatoare repertoriului inițial. Faptul că sediul principal al Johann Strauss Ensemble se află în Linz joacă un rol crucial în definirea personalității ansamblului, permițând grupului să combine stilul muzical al Austriei Superioare cu magia Vienei.

Succesul concertelor susținute de orchestra austriacă Johann Strauss Ensemble pe scenele din întreaga lume se datorează violonistului și dirijorului Russell McGregor, care s-a alăturat ansamblului în 2004. Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist. Toate recomandările și experiența concertelor oferite de Johann Strauss Ensemble creează premisa unui spectacol deosebit așteptat cu entuziasm de publicul de toate vârstele, pe toate meridianele lumii.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes