Connect with us
Publicitate

Cultural

VIDEO / Ziua Imnului Naţional sărbătorită la Crucea de pe Caraiman

Publicat

pe

Ziua Imnului Naţional a fost sărbătorită într-un mod inedit în Munţii Bucegi. Peste 40 de oameni au cântat versurile imnului pe vârful Caraiman. Au fost trupe de jandarmi și un ansamblu popular. Solist a fost celebrul naist Nicolae Voiculeț.

În acest an, de Ziua Imnului Național, melodia a răsunat la aproape 2.400, lângă Crucea Eroilor din vârful Caraiman. Naistul și dirijorul Nicolae Voiculeț s-a întors în țară pentru concertul din vârf de munte.

„E o datorie de sfuelt, e o datoriie morală, pentru mine ca artist şi ca muzician, astazi să cânt acest cântec al României.”, a spus naistul Nicolae Voiculeț.

Din corul format la 2.384 de metri altitudine au făcut parte peste 40 jandarmi din Brașov și Prahova, dar și ansamblul popular Voievozii Munților din comuna Vâlcele din Covasna. Pe lângă Deșteaptă-te române aceștia au interpretat mai multe cântece patriotice.

Publicitate

În timpul concertului, din cauza emoțiilor unei tinere jandarm i s-a făcut rău, a făcut o criză de hipoglicemie, însă a fost luată de colegii ei și de salvamont după care și-a revenit în autospeciala jandarmeriei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes