Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Zăpadă de 4 metri înălțime, pe Transfăgărășan. Drumarii lucrează zilnic la deszăpezirea șoselei care ar putea fi deschisă la mijlocul lunii iunie

Publicat

pe

Vara a început oficial, dar în zonele înalte de munte este încă iarnă în toată regula. Pe Transfăgărășan, de exemplu, stratul de zăpadă măsoară, în unele locuri, chiar și 4 metri înălțime. Omătul se menține pentru că la altitudini mari temperaturile sunt scăzute, iar zăpada se topește greu.

Publicitate

Angajați Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au o misiune grea, în această perioadă. Ei muncesc zilnic cu utilajele de deszăpezire la curățarea șoselei pentru că autoritățile ar vrea să deschidă Transfăgărășanul pentru circulație la mijlocul lunii iunie.

Deszăpezirea pe cei 27 de kilometri ai drumului dintre munți a început în urmă cu 3 săptămâni, iar drumarii încă mai au mult de muncă până vor curăța complet șoseaua de troienele uriașe.

„Condiții ca iarna aici. Frig afară, zăpada foarte tare! Mai avem vreo 2 kilometri și suntem sus. Foarte greu merge! A nins, a fost lapoviță, foarte urâtă vremea!”, spune Mihai Budac, deservent de utilaje la Districtul Bâlea Lac.

Publicitate

Transfăgărăşanul traversează cel mai înalt lanţ muntos din România – Munţii Făgăraş – prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoseaua, considerată cea mai spectaculoasă din țară, atinge 2042 de metri la Bâlea Lac.

„Mult a fost, puțin a rămas! Continuăm deszăpezirea Transfăgărășanului. Cu toate că lucrăm în condiții vitrege, cu temperaturi scăzute, între nămeți de peste 3-4 metri, rămânem optimiști că vom putea deschide drumul până la mijlocul acestei luni”, au transmis reprezentanții DRDP Brașov.

Cu o lungime de aproximativ 152 de kilometri, parte a DN7C, drumul care are 833 de podețe și 28 de viaducte, face legătura între cele două provincii istorice Muntenia și Transilvania.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes