Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Weekend plin pentru salvamontiştii din Zărneşti. Şase persoane epuizate fizic şi cu probleme cardiace, coborâte din vârful muntelui

Publicat

pe

Weekend aglomerat pentru Serviciul Public Local Salvamont Zărnești, care s-a confruntat cu două cazuri complet diferite, ce puteau avea urmări grave.

Primul caz, s-a înregistrat sâmbătă în jurul orelor 22.00, când salvamontiștii au primit solicitare prin apel 112, să intervină pentru un grup de 5 persoane, aflat în coborâre pe Brâul Cioranga /Podul lui Călineț.

Solicitanții au invocat că au fost surprinși de lăsarea întunericului, niciunul neavând asupra sa lanternă frontală, de asemenea lipsa apei și epuizarea fizică a uneia dintre persoane.

Cei 5 au fost reperați, recuperați și aduși la baza muntelui, acțiunea fiind încheiată în jurul orei 3 dimineața.

Publicitate

Al doilea caz, produs duminică, când tot prin apel 112, salvamontiștii au primit solicitare de intervenție pentru o persoana în vârstă de 70 de ani, aflată foarte aproape de Vârful Turnu, care pe fondul unor probleme cardiace, acuza dureri și stare de epuizare fizică. Victima a fost coborâtă la baza muntelui, de unde și-a continuat drumul spre Spitalul Județean Brașov, însă acțiunea a fost mult îngreunată de fluxul auto din zona Fântâna lui Botorog.

„Pentru acest al doilea caz, dorim să mulțumim turiștilor binevoitori, care au încercat să ofere ajutor.

Această minivacanță ne îndeamnă să venim cu recomandări către toți iubitorii de munte, care aleg arealul Parcului Național Piatra Craiului, să dea dovadă de responsabilitate în ce privește comportamentul pe munte și spirit civic în cazul accesului auto în zona mai sus menționată.

Trebuie să înțelegem cu toții că parcările haotice, devenite deja clasice aici, pot cauza blocaje, care îngreunează accesul Serviciilor de Urgență. Unele comportamente simple pot costa salvarea de vieți omenești!”, a transmis Serviciul Public Local Salvamont Zărnești.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes