Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO VIRAL / Imagini extrem de rare cu un cocoş de munte. Pasărea s-a lăsat filmată şi s-a împrietenit cu o schioare care a filmat tot

Publicat

pe

Publicitate

Imagini extrem de rare au fost surprinse de o turistă care schia pe un traseu de munte. Aceasta a reuşit să filmeze un cocoș de munte. Mai mult pasărea nu pare deloc deranjată de prezența femeii. Ba chiar se apropie de aceasta și pare că încearcă să comunice, prin semnale caracteristice speciei şi se apropie de telefonul cu care femeia a filmat întreaga ispravă, scrie Antena 3.

Cocoşul de munte este o specie caracteristică pădurilor de conifere, cu o răspândire inegală de-a lungul lanţului carpatic. Despre ea au scris reprezentanţii Parcului Naţional Piatra Craiului

„Dimorfismul sexual este foarte accentuat, masculul fiind uşor de recunoscut după talia mare şi penajul închis, în timp ce femela considerabil mai mică are un penaj brun pestriţ”, potrivit reprezentanţilor Parcului Naţional Piatra Craiului.

„În perioada împerecherii, denumită popular rotit, masculii îşi desfac coada în evantai şi scot sunete specifice ce atrag femelele. Deseori masculii rivali se bat cu lovituri puternice de aripi şi se ciupesc de penele capului şi ale cozii. După împerechere, grija construirii cuibului şi a creşterii puilor rămâne doar în sarcina găinii.” explicau aceștia într-o postare făcută pe Facebook anul trecut.

Publicitate

În Parcul Naţional Piatră Craiului au fost identificate până în prezent 7 locuri de rotit situate la limita pădurii, în special pe versantul estic, numărul cocoşilor observaţi variind între 2-3 şi 5-6 în zonele mai propice, cu un număr similar de găini.

„Sarcina monitorizării acestora revine personalului de teren care face observaţii directe şi instalează camere de supraveghere în zona pentru a studia comportamentul acestei specii emblematice pentru sălbăticia munţilor Carpaţi” mai spun reprezentanții parcului.

Sursa video: Vasile V.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes