Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Vijeliile au pus la pământ mai mulți arbori, în județul Harghita. Drumarii au lucrat toată noaptea pentru a curăța șoselele de copacii căzut

Publicat

pe

A fost o noapte albă pentru angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov. Furtunile violente care au lovit, seara trecută, o mare parte din țară, au creat probleme și în județul Harghita. Mai mulți arbori au fost puși la pământ de vijelii, iar circulația pe șosele a fost blocată.

Publicitate

Drumarii din cadrul SDN Miercurea Ciuc au avut mai multe intervenții pe drumurile naționale din județul Harghita pentru îndepărtarea arborilor căzuți pe carosabil. Ei au intervenit cu utilajele grele pentru a muta de pe străzi arborii uriași care au căzut. În plus, drumarii au tăiat copacii cu drujbele pentru a-i putea muta mai ușor pe marginea drumului.

La fiecare intervenție, după ce arborii au fost îndepărtați, angajații de la drumuri și poduri au măturat carosabilul pentru a nu exista niciun pericol pentru șoferii care au tranzitat aceste zone.

Pentru că trecem printr-o perioadă cu instabilitate atmosferică și manifestări extreme ale vremii, reprezentanții DRDP Brașov fac câteva recomandări:

Publicitate
  • evitați deplasările în zonele în care sunt valabile avertizări meteorologice;
  • evitați deplasările și staționați, pe cât posibil, în afara carosabilului daca sunteți surprinși de ploi torențiale, vijelii sau alte fenomene extreme care reduc vizibilitatea;
  • evitați să staționați sau să vă deplasați în zone împădurite, unde există riscul de prăbușire a arborilor din cauza vântului puternic;
  • în cazul în care observați zone în care traficul este blocat din cauza obstacolelor de pe șosea, anunțați imediat autoritățile.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes