Connect with us
Publicitate

Opinii

VIDEO / Vieţile a mii de călători braşoveni din autobuzele RATBV, în mâinile unui şofer TikTok-er, care filmează în timp ce conduce

Publicat

pe

„Zic aşa, după mintea mea, să aveţi grijă cum vă băgaţi, că eu stau pe Tik Tok. treaba voastră, vă băgaţi, vă riscaţi. Aşa că mai bine gândiţi-vă de două ori”, aşa sună clipul unui şofer RATBV filmat chiar în timp ce conducea autobuzul, şi ieşea cu el din staţie. Şi nu este singurul clip pe care şoferul în filmează în timp ce conduce, iar în autobuz sunt probabil zeci de călători.

Vieţile a mii de braşoveni care circulă cu autobuzele RATBV sunt de multe ori „în mâinile” şoferuli Tik Tok-er, care în loc să fie atent la drum, preferă să filmeze şi să distribuie clipuri amuzante pe reţelele sociale. Mai mult, omul se şi laudă cu isprăvile lui.

şofer 3
play-sharp-fill

şofer 3

Pe canalul lui de Tik Tok putem vedea că şoferul nu filmează de ieri de azi, clipuri în timp ce conduce. Şoferul are câteva zeci de filmări, multe dintre acestea în timp ce se află la volan. Printre ele sunt filmări amuzante legate de ceilalţi participanţi la trafic, dar nu numai.

Publicitate

În alt clip filmat tot când este la volan, se aude pe fundal. „Eu sunt şmecher de profesie, conduc bine, să ştii. Conduc foarte bine”. Iar în alt clip filmează chiar autospeciala de poliţie aflată în faţa autobuzului pe care îl conduce şi se află la semafor. Oare aşa se conduce bine? Cu o mână pe volan şi cu una cel mai probabil pe telefonul mobil cu care filmează? Este acesta un exemplu de luat şi de către alţi şoferi?

sofer 4
play-sharp-fill

sofer 4

Chiar dacă la o primă vedere ele sunt distractive, oare ce ar spune călătorii din autobuz dacă ar şti că în timp ce se deplasează, conducătorul auto filmează clipuri pentru Tik Tok.

Din clipurile postate de şofer, se pare că de cele mai multe ori bărbatul conduce un autobuz SOR, aflat pe linia 4.

„Conducerea societății a luat act de conținutul filmărilor postate și a dispus începerea unei cercetări interne. De asemenea, conducerea societății RATBV îi asigură pe călători cu privire la faptul că tratează cu maximă severitate actele de indisciplină ce pot avea impact asupra siguranței călătorilor.”, ne-a transmis Silviu Ştefan, purtătorul de cuvânt al RATBV.

„Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări pentru a stabili cu exactitate starea de fapt.

Menționăm faptul că, în conformitate cu prevederile art. 36, alin. 3 din OUG 195/2002, „folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepția celor prevăzute cu dispozitiv tip mâini libere”, se sancționează cu amendă de până la 1.160 lei și aplicarea a 4 puncte penalizare. Dacă fapta descrisă s-a produs concomitent cu încălcarea unei reguli de circulație, pe lângă sancțiunea cu amendă, conducătorului auto i se va reține permisul de conducere și suspenda dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 zile.

De asemenea, efectuarea de către conducătorul unui vehicul, a altor activități de natură a-i distrage în mod periculos atenția în timpul condusului, se sancționează cu amendă de până la 725 lei.”, a transmis IPJ Braşov.

Conform legii, în OUG195/2002, „Conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceştia se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip mâini libere (hands free)”

sofer 1
play-sharp-fill

sofer 1

sofer 2
play-sharp-fill

sofer 2

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes