Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Viceprimarul Braşovului, Flavia Boghiu, alături de alţi lideri locali îndeamnă oamenii la vaccinare: „În 2020 lumea s-a oprit în loc”

Publicat

pe

Publicitate

Mai mulți primari și lideri locali printre care şi viceprimarul Braşovului, Flavia Boghiu, apar într-o campanie realizată de UrbanizeHub România pentru conștientizarea populației în legătură cu efectele pandemiei. Printre cei care apar în clip sunt Ilie Bolojan, Emil Boc, Ioan Popa (primarul Reșiței), Constantin Toma (primarul Buzăului).

Clipul începe chiar cu mesajul Flaviei Boghiu care transmie: „În 2020 lumea s-a oprit în loc. A venit peste noi pandemia, ceva ce nu mai trăiserăm. Ne-a închis în case, a blocat tot. Am trăit cu toţii un sentiment ca de apocalipsă.”

Viceprimăriţa a vorbit şi despre clasamentul în care România este pe primul loc în Europa în clasamentul oamenilor care mor de Covid.

„Este un clasament nu doar ruşinos, dar de-a dreptul înfricoşător. Firecare dintre noi cunoaştem pe cineva care fie a trecut cu greu prin boală, a suferit o formă severă, fie, Doamne fereşte, nu mai este printre noi. Cred că mai mult decât lupta pentru viaţă, sau argument mai puternic decât lupta pentru viaţă, nu există. Orice frică legată de posibile efecte adversese rezolvă cu informaţii din surse sigure, de la specialişti care ne vor spune exact şi ne vor da răspunsuri la întrebări.”, a mai spus Flavia Boghiu.

Publicitate

Grațian Mihăilescu, reprezentantul UrbanizeHub, realizatorul acestei campanii, spune că mesajele transmise de către primari și lideri locali au o mai mare credibilitate pentru oamenii din comunități.

“Cetățenii și comunitățile locale au tot mai puțină încredere în instituțiile centrale și în guvern și practic transferă mai multă încredere către liderii de comunități, pe care ei i-au ales. De aceea, noi am încercat să aducem mai mulți lideri locali, cu credibilitate, care să dea un mesaj pentru a face orașele mult mai sănătoase. Mesajul a fost unul pro-vaccinare. Am făcut o mapare a zonelor din România care stăteau mai slab din punct de vedere a vaccinării, am făcut targetare pe Facebook cu campania respectivă, pe zonele unde sunt probleme, cu îndemn la vaccinare. Vorbim despre sănătatea noastră, sănătatea celor apropiați, practic despre orașe sănătoase”, spune Grațian Mihăilescu.

Campania celor de la UrbanizeHub, nu a fost bine primită de toată lumea. Antivacciniștii au reacționat dur, cu mesaje într-un limbaj destul de colorat.

“Există și orașe în zonele de sud și nord-est, cum am făcut și noi analiza în care lumea nu este așa deschisă la o campanie pro-vaccinare. Am încercat să targetăm mesajele noastre pentru zonele respective. Nu vreau să vă spun ce feedback am primit și ce comentarii am primit pe Facebook la campania noastră. Dar, în continuare, consider că trebuie să mergem mai departe cu acest gen de mesaje către oameni și trebuie să înțeleagă că doar așa putem opri pandemia”, a mai spus Grațian Mihăilescu, liderul UrbanizeHub.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes