Connect with us
Publicitate

Cultural

VIDEO / Vibes Fest, în Piața Sfatului

Publicat

pe

Publicitate

După o primă ediție de succes organizată în Piața Sfântul Ioan anul trecut, Vibes Fest revine pe 24 august 2023 în Piața Sfatului și invită întreaga comunitate la o zi plină de experiențe foto-video și jocuri, zonă de networking și programe pentru comunitate, show de lasere și concert Subcarpați – o zi în care sărbătorim comunitatea și alegem să construim viitorul cu încredere!

„Într-o vară plină de evenimente culturale, e foarte important să găsim timp și să alocăm spațiu și pentru a sărbători comunitatea brașoveană, prin cei mai activi participanți și membri ai ei. În 24 august, în Piața Sfatului, Vibes Festival, a doua ediție, este Festivalul comunității, un festival care adună atât partea de voluntariat, reprezentanți ai comunității, avem peste 8.800 de tineri înscriși în platformă și platforma aceasta a conectat 160 de ONG- uri de la nivel local, dar totodată are și o dimensiune educațională, pentru că vom avea în cadrul festivalului și participanții din programul Generația Tech, și totodată avem o parte de experiențe, concerte, jocuri interactive. Va fi un festival care sărbătorește comunitatea și tot ceea ce s-a întâmplat bun în ultimul an“, a declarat primarul Allen Coliban.

Agenda evenimentului este construită pe trei piloni principali: comunitate, educație și experiență:

  • Comunitate, pentru că la Vibes Fest vom face cunoștință cu cei mai activi voluntari și cele mai implicate organizații din platforma Voluntariat Brașov, prin care Agenția Metropolitană Brașov a conectat în ultimii 2 ani peste 8.800 de tineri și peste 160 de ONG-uri brașovene.
  • Educație, pentru că ne vom întâlni și cu mentorii, alumnii și cei 1.000 de participanți selectați în Programul Generația Tech care va lansa la Vibes Fest a 3-a ediție a acestui proiect la care peste 6.000 de oameni din comunitatea noastră au aplicat. Peste 2200 de aplicanți au intrat în procesul de selecție cu ajutorul căruia, pe baza nivelului de implicare și conștiinciozitate, se aleg participanții care vor ocupa cele 1000 de locuri disponibile în Programul Generația Tech al Digital Nation. Aceste locuri sunt susținute financiar de către municipalitate și mediul local de afaceri, ca o dovadă a participării și colaborării public-privat în pregătirea comunității noastre pentru viitor.
  • Experiență, pentru că Piața Sfatului va întâmpina întreaga comunitate cu jocuri, puncte foto-video, zone de chill-out, posibilitatea de a vizita Muzeul Județean de Istorie gratuit și cu program prelungit, show de lasere și muzică pe măsură: DJ Tennebreck și primul concert al trupei Subcarpați în Piața Sfatului.

„Este o zi în care sărbătorim comunitatea și viitorul pe care îl scriem împreună. Vibes Fest este despre noi toți, de aceea invităm întreaga comunitate să ni se alăture în Piața Sfatului, pe 24 august. Vorbim despre Gala de voluntariat, vorbim despre lansarea Generației Tech, ediția a treia, vorbim despre o zi plină de experiențe și primul concert Subcarpați din Piața Sfatului. Intrați pe vibesfest.ro și invităm comunitatea să descopere întreagă agenda evenimentului. Vă așteptăm cu drag“, a făcut invitația Medeea Petrovan, managerul Vibes Fest.

Publicitate

Generația Tech 3, Gala voluntarilor și concert Subcarpați

Festivalul va începe la ora 18.00 , cu lansarea Generației Tech 3. Timp de o oră și jumătate, cei 1000 de bursieri ai Generației vor participa la un quest princ are își vor confirma locul și vor putea să-și cunoască mentorii și colegii.

„Dăm startul ediției a treia Generația Tech la Brașov. Avem deja peste 2200 de participanți înscriși. Aceștia trec printr-un proces de selecție în urma căruia vom acorda cele 1000 de burse susținute de Primăria Municipiului Brașov și de către parteneri. În cadrul evenimentului, cursanții își vor putea confirma locul în program prin parcurgerea unui tresure hunt digital, a unui quest, vor avea acces la o aplicație care îi va ghida aproximativ o oră printr-o experiență în care ei se vor putea conecta cu mentorii, cu partenerii, cu ambasadorii programului și, nu în ultimul rând, cu colegii, viitorii lor colegi“, a explicat Elena Neagoe, Coordonator Generatia Tech.

La ora 19.30, în cadrul Galei Voluntarilor, cei mai implicați dintre aceștia vor primi premii, ca recunoaștere pentru activitatea lor. „Avem 4 categorii de premii: Top 10 voluntari, Top 5 coordonatori de voluntari, Top 3 organizații cele mai implicate și, de asemenea, cel mai popular voluntar, care se va vota în Piața Sfatului. Premiile vor fi oferite de către sponsorii noștri“, a precizat Ionuț David,  Coordonator Platforma Voluntariat Brașov.

Între ora 20.00 – 22.00,  DJ Tennebrek & MC Stroe vor oferi un show muzical în care vor fi prezente și jocuri de animare a comunității și experiențe inedite. De la ora 22.00 va fi un show de lasere de 15 minute, iar de la ora 22.15 va începe primul concert Subcarpați din Piața Sfatului.

Evenimentul Vibes Fest din 24 august este unul cu participare gratuită, fiind susținut financiar de municipalitate, cu suma de 250.000 de lei, și de Agenția Metropolitană Brașov, din bugetul propriu.

„Mă bucur că avem un an plin de realizări și din perspectivă culturală, dar și din perspectiva proiectelor. Invităm brașovenii din întreaga zonă metropolitană pe 24 august, în Piața Sfatului, la Festivalul Comunității, unde împreună vom sărbători o zi în care proiectele pentru tânăra generație – atât Generația Tech, cât și Platforma de voluntariat – au fost demarate și în care arătăm recunoașterea noastră participanților în aceste proiecte“, a concluzionat Dragos David, director executiv AMB.

Agenda evenimentului și mai multe detalii găsiți pe site-ul evenimentului, www.vibesfest.ro .

Vibes Fest este organizat de Agenția Metropolitană Brașov, împreună cu Primăria Municipiului Brașov, Digital Nation, Academic Art Events, AP Studio, Lasere Conexiuni, AFI Brașov,  Qualite Studio, Muzeul Județean de Istorie Brașov și o echipă de peste 150 de voluntari și profesioniști care s-au alăturat inițiativei.

Pe 24 august, întreaga comunitate a Zonei Metropolitane vibrează la Vibes Fest în Piața Sfatului!
play-sharp-fill

Pe 24 august, întreaga comunitate a Zonei Metropolitane vibrează la Vibes Fest în Piața Sfatului!

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes