Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Verificările continuă la Brașov – Persoanele care nu respectă măsurile de protecție sunt amendate

Publicat

pe

COMUNICAT DE PRESĂ remis de către Instituția Prefectului Județul Brașov, 16 august 2020

Publicitate

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-CoV-2 ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN JUDEȚUL BRAȘOV

Activitățile ample de verificare, în sistem integrat, au continuat în cursul zilei de 15 august 2020, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, în zonele aglomerate, centre comerciale, lăcaşe de cult, piețe, târguri, supermarketuri, terase și cluburi în aer liber situate pe raza județului Brașov.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, reprezentanți ai Ministerului Muncii, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor din județul Brașov, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov au desfășurat activități de verificare cu efective mărite, între priorități aflându-se și mijloacele de transport în comun.

Publicitate

Astfel, au fost verificate 196 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate pe linia respectării măsurilor impuse în perioada stării de alertă. De asemenea, au fost verificate aproximativ 1.700 de persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 129 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 45.800 de lei.

Dintre acestea, 102 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 24 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice şi 3 sancţiuni pentru fapte de natură economică.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive, de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Publicitate


Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

video
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes