Connect with us

Social

VIDEO / Verificările continuă la Brașov – Persoanele care nu respectă măsurile de protecție sunt amendate

Redactia

Publicat

pe

COMUNICAT DE PRESĂ remis de către Instituția Prefectului Județul Brașov, 16 august 2020

Publicitate

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-CoV-2 ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN JUDEȚUL BRAȘOV

Activitățile ample de verificare, în sistem integrat, au continuat în cursul zilei de 15 august 2020, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, în zonele aglomerate, centre comerciale, lăcaşe de cult, piețe, târguri, supermarketuri, terase și cluburi în aer liber situate pe raza județului Brașov.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, reprezentanți ai Ministerului Muncii, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor din județul Brașov, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov au desfășurat activități de verificare cu efective mărite, între priorități aflându-se și mijloacele de transport în comun.

Astfel, au fost verificate 196 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate pe linia respectării măsurilor impuse în perioada stării de alertă. De asemenea, au fost verificate aproximativ 1.700 de persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 129 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 45.800 de lei.

Dintre acestea, 102 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 24 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice şi 3 sancţiuni pentru fapte de natură economică.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive, de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun.

Publicitate

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.


Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

video
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

Care sunt cele mai periculoase localităţi din Braşov

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Cea mai mare criminalitate din Brașov, în 2020, s-a înregistrat, în cazul oraşelor, în municipiul Brașov, iar în cazul comunelor, în Tărlungeni, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), privind coeficienţii de criminalitate specifică la nivel de judeţ.

Coeficientul de criminalitate specifică se calculează împărţind procentual numărul de unităţi teritorial administrative din judeţ la numărul total al faptelor de tâlhărie şi furt din societăţi comerciale din întreg anul. Astfel, pentru 2020, acest coeficient a fost de 143,35. Pentru a determina criminalitatea specifică a unui UAT, coeficientul se înmulţeşte cu numărul de fapte de tâlhărie şi furturi din societăţi întregistrate în anul respectiv, pe raza comunei sau oraşului.

Dacă cifra astfel calculată este mai mică de 75, criminalitatea în respectivul UAT este considerată scăzută, între 75 şi 100 medie şi peste 100 ridicată.

Publicitate

Ţinând cont de populaţie, aşa cum este firesc, cea mai mare criminalitate s-a înregistrat, anul trecut, în Brașov – 4.139,92. Făgăraș se situează pe locul doi privind criminalitatea – 576,13, iar Săcele pe locul trei – 139,92.

La nivelul comunelor, cu o criminalitate ridicată în 2020 a fost doar Tărlungeni (107).

În restul comunelor din judeţ, criminalitatea a fost scăzută, în 2020, în 19 dintre ele fiind chiar zero – Bunești, Cața, Comana, Crizbav, Fundata, Homorod, Jibert, Lisa, Ormeniș, Părău, Poiana Mărului, Recea, Șinca Nouă, Șinca Veche, Soarș, Ticuș, Ungra, Vama Buzăului și Voila.

Citește mai mult

Social

Incidența a ajuns la 4,17 în Brașov – Situația pe localități

Avatar

Publicat

pe

Bogdan Mustetea

Publicitate

Incidența la nivel județean a ajuns la 2,85 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a crescut din nou. Sâmbătă, 27 februarie, incidența la nivelul municipiului este de 4,17, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

În prezent, cea mai mare valoare o are rata de incidență în comuna Sânpetru, și anume 5,26 la mie.

Totodată, în ultimele 24 ore au fost depistate 174 noi cazuri de COVID-19 în județul Brașov dintre care 98 au fost din Municipiul Brașov.

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Citește mai mult

Social

De la 1 Martie se deschid noi fluxuri de vaccinare pentru Pfizer, la Braşov. De când vă puteţi programa

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Începând cu 1 Martie se deschid noi fluxuri de vaccinare cu vaccinul Pfizer în județul Brașov.

Acestea sunt organizate în următoarele locații: Rupea – Casa de Cultura, Victoria – Spitalul SAM Servicii Medicale, Zărnești – Clubul Pensionarilor Ciucaș și Brașov – CATTIA – flux suplimentar.

Programarea se va face în platforma Rovaccinare începând cu data de 27 februarie și este deschisă pentru persoanele peste 65 de ani și pentru persoanele cu boli cronice sub 65 de ani.

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>