Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Vedeta sărbătorilor de iarnă a ajuns în Brașov. Bradul de Crăciun a fost montat în Piața Sfatului. Are 53 de ani și este înalt de 26 de metri

Publicat

pe

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar cel mai așteptat musafir din oraș și-a făcut deja apariția. Bradul de Crăciun, care va fi atracția principală a sărbătorilor, a ajuns în Piața Sfatului.

Publicitate

Pomul care înfrumusețează în fiecare an centrul orașului de la poalele Tâmpei are o poveste specială. A fost adus dintr-o pădure din Poiana Brașov, are o greutate de 7 tone, 53 de ani și o înălțime de 26 de metri, cu doi metri mai mare față de cel de anul trecut. Bradul a venit în Brașov ca un adevărat VIP, escortat de un convoi care a fost însoțit și de mașini de poliție pe tot parcursul drumului.

„Este bradul pe care îl merită Brașovul de sărbători. Este un brad de pe proprietatea municipiului Brașov, de pe o pășune din Poiana Mică. În fiecare an tăiem o rondea din el, mergem la facultate și îi punem pe domnii profesori să ne spună exact care ar fi povestea lui. 53 de ani, un molid de pășune, deja începuse să aibă un pic de putregai la rădăcină. Este locul și momentul potrivit pentru el, pentru a împodobi Brașovul”, a declarat Dan Olteanu, directorul Regiei Pădurilor Kronstadt.

Odată ce bradul este montat, urmează ca firma care se ocupă de împodobire să anunțe ce ornamente vor fi puse în pomul de Crăciun, ce fel de beculețe îl vor lumina și care vor fi culorile predominante.

Publicitate

Pe lângă bradul falnic din Piața Sfatului, autoritățile locale au anunțat că vor fi împodobiți alți 12 pomi, trei în centrul vechi, iar restul în cartierele din oraș. Iluminatul festiv din acest an va fi în culori calde, au anunțat edilii. Bugetul alocat este de 1,2 milioane de lei. Pe 29 noiembrie, orașul va îmbrăca iluminatul festiv și va intra oficial în atmosfera de sărbătoare, până pe data de 9 ianuarie 2022.

[fvplayer id=”769″]

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes