Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Urşii au ajuns să se plimbe ca pisicile printre blocurile din Buşteni. Ziua în amiaza mare se apropie de şcoli şi merg la tomberoanele din staţiune

Publicat

pe

Urşii gunoieri din Buşteni au ajuns să se plimbe nestingheriţi, ca pisicile, pe străzile din cartierele rezidenţiale din staţiuna Buşteni.

Publicitate

Mulţi dintre localnici nici măcar nu mai reacţionează la apriţia animalelor sălbatice, obişnuiţi deja cu prezenţa lor la intrarea în scările de bloc, prin parcări sau parcuri.

Nici măcar autorităţile nu mai intervin. Se rezumă să transmită mesaje Ro-Alert cu mesaje standardizate prin care li se cere oamenilor să evite zona unde a fost semnalată prezenţa unui urs şi, mai nou, să nu încerce să se fotografieze cu animalul. Ori exact asta se întâmplă. Turiştii în general se adună ”ca la urs”, se apropie de animal şi încep transmisiuni live pe Facebook, fără să conştientizeze  pericolul la care se expun.

Marea problemă este că urşii au început să coboare ziua din pădurile care mărginesc staţiunile montane din zona Valea Prahovei şi nu se mai rezumă la zonele de periferie, nelocuite. Pur şi simplu se plimbă pe străzi, agale, în căutare de hrană, ţinta lor fiind tomberoanele de gunoi. Au ajuns să se obişnuiască atât de mult cu prezenţa oamenilor încât nu se mai sperie nici măcar de zgomotul făcut de sirenele autoutilitarelor de jandarmi. Se retrag cu greu în pădure doar dacă sunt hăituiţi de vreun câine mai insistent, transmite adevarul.ro.

Publicitate

Miercuri, pe zi, în cartierul Poiana Ţapului din Buşteni, un urs, aparent pui de un an, a fost filmat de mai multe persoane în timp ce se plimba pe străzi în căutare de mâncare. Oamenii comentau că animalul se apropia de şcoala din cartier, existând riscul ca în orice moment să se întâlnească cu un copil. La începutul lunii mai, un adolescent de 17 ani din Breaza, a fost atacat şi rănit grav de urs. Era acelaşi exemplar care, cu câteva zile înainte, fusese lovit de două maşini în timp ce traversa DN 1 în dreptul localităţii Nistoreşti.

urs busteni 1

urs busteni 1

urs busteni bun

urs busteni bun

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes