Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Unul dintre pacienții care aseară priveau dintr-un spital Covid către coloana de manifestanți din Brașov mulțumește personalului medical pentru eforturile depuse

Publicitate

Publicat

pe

Foto: Pacient, Protestatari, Medic

După ce ieri aproximativ 1.000 de de oameni au protestat în tot oraşul față de noile restricții de noapte şi a purtării măştii de protecție sanitară, au apărut și reacţiile oamenilor care trec prin boală sau care se luptă zilnic cu ea. Imaginile publicate de Brasov.net cu pacientul infectat Covid, purtând masca de oxigen, care se uită către protestatarii care trec prin faţa ferestrei salonului unde se afla internat au făcut înconjurul țării și nu numai, au fost incluse până și în jurnalele de știri din Rusia.

Publicitate

Imediat după ce oamenii au trecut prin faţa spitalului CFR (spital suport covid), un alt pacient, infectat şi el cu SARS-CoV-2 şi-a pus gândurile pe Facebook. Alături de un clip filmat chiar de la geamul salonului a scris despre situaţia din spital şi a ţinut să mulţumească cadrelor medicale care au grijă de el.

„Ne desparte doar un gard…

Ei pe stradă cerând drepturi, dar neținând cont de obligații. Dincoace de gard lume care a încercat să se protejeze cum a putut mai bine. Faptul că nu ne-a ieşit e dovada ca ne aflăm în spital, unii cu tuburi de oxigen pentru a respira mai bine, alții la terapie. Mii de mulțumiri femeilor de serviciu, infirmiere, asistente medicale și doctori care purtând combinezoane de protecție, măști și toate cele s-au ocupat de tratarea pacienților în Spitalul CFR. Cu respect mă inclin!”, a scris Mircea F. pe Facebook.

Publicitate
video

Un medic ATI din Braşov a ţinut să transmită şi el câteva cuvinte despre cele petrecute ieri, tot prin intermediul rețelelor de socializare

„Sunt de gardă pe Terapie Intensivă, luat pauză de masă. Între timp trece cortegiul de cetățeni scandând „jos masca” în spirit de ultrași. Poimâine am tură pe Terapie Intensivă COVID. Îmi pun fruntea-n palmă și oftez. Prevăd multe cazuri pe care n-o să le putem prelua că n-avem unde. Prevăd mulți pacienți sufocându-se acasă, venind la spital în al 11-lea ceas, uimiți că li s-a întâmplat tocmai lor să se îmbolnăvească. Prevăd o evoluție a pandemiei precum un macrocosm al bolii înseși: lungă, trenantă, plină de frustrări și fără un orizont palpabil. Mă ridic de la masă și mă întorc la treabă.”, a scris Miron Țigănaş pe Facebook.

Sursa video + foto 2 colaj: Mircea F.

Sursă foto 1 și 2 colaj: Claudiu Loghin

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes