Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Unul din ursuleţii orfani găsiţi în Piatra Craiului aproape morţi şi-a revenit. Mănâncă şi se plimbă singur

Publicitate

Publicat

pe

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva transmite că starea unuia din ursuleții salvați acum două săptămâni din Parcul National Piatra Craiului s-a îmbunătățit, grație eforturilor echipei de la Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears, care a preluat cei doi pui de urs, și a specialiștilor Vets4Wild Romania, care l-au îngrijit în această perioadă.

Publicitate

„Puiul rănit se simte mult mai bine. I s-au oprit crizele, poate mânca singur și s-a îngrășat aproximativ 500 de grame. Poate chiar să se şi plimbe puțin, așa cum se vede în imaginile Centrului pentru Reabilitarea Urșilor Orfani.

Acum două săptămâni, un turist a semnalat la numărul de urgență 112 prezența a doi pui de urs abandonați în zona Cheile Dâmbovicioarei din Parcul Național Piatra Craiului. Imediat, la fața locului s-au deplasat rangerii parcului și reprezentanți ai Gărzii de Mediu Argeș și ai Jandarmeriei. Cum nu a fost semnalată prezența ursoaicei, puii erau slăbiți, deshidratați, iar unul din ei avea mai multe răni, s-a decis capturarea lor.

Cei doi pui de urs au fost preluați de Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani, singurul de acest fel din Euopa, unde vor fi îngrijiți și, ulterior, reintroduși în mediul lor natural.

Publicitate

Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din județul Harghita este singurul centru de acest fel din Europa și a fost înființat în urmă cu 17 ani. De atunci, echipa centrului a salvat peste 150 de pui de urs.”, transmite Rimsilva.

video
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes