Connect with us
Publicitate

Turism

VIDEO / Unde se pot odihni turiștii care ajung în masivul Făgăraș. Un refugiu nou a fost ridicat pe munte, iar construcția este modernă, are pereți izolați, panouri solare și prize USB

Publicat

pe

Publicitate

Vești bune pentru turiștii care merg în drumeții în masivul Făgăraș. Un nou refugiu a fost construit construit pe munte, iar aici se vor putea odihni sau vor putea să doarmă peste noapte toți cei care ajung în partea superioară a masivului. Potrivit zcj.ro, refugiul a fost amenajat în toamna care a trecut, lângă Portița Avrigului.

Refugiul a fost dat în folosință la începutul lunii octombrie și are o capacitate de 20 de locuri. Construcția a fost achiziționată din fondurile alocate de Consiliul Județean Sibiu. Valoarea investiției se ridică la peste 96.000 lei (construcție, transport, montaj), iar terenul aferent refugiului a fost pus la dispoziție de Primăria Orașului Avrig.

Pentru edificarea acestuia, materialele au fost transportate cu un elicopter, iar montarea a fost realizată de angajații și voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu, împreună cu reprezentanți ai firmei Modular Plus.

Construcția are o suprafață totală de 18 mp (6 m lungime, 3 m lățime și 2,4 m înălțime) și este compartimentată în 2 module de pat tip prici, cu 10 locuri fiecare, având o capacitate de 20 de locuri.

Publicitate

Caracteristicile refugiului:

  • Pereți izolați din panouri tip sandwich;
  • Podea întărită și tablă striată în zona de acces;
  • Panou solar cu prize USB și bec led;
  • Ușa metalică multifuncțională cu acces dedicat pentru iarnă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes