Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Un videoclip făcut public de un polițist din Brașov a devenit viral pe internet. O educatoare și-a păzit copiii de la grădiniță ca să nu fie loviți pe zebră de un șofer inconștient

Publicat

pe

Un filmuleț de 20 de secunde, făcut public de polițistul brașovean Daniel Zontea, a devenit viral pe internet. În imaginile surprinse de o cameră de bord se observă o femeie care pășește pe o trecere de pietoni de pe Strada de Mijloc. Autoturismul pe care era montată camera oprește, dar în dreapta apare un vehicul condus de un șofer care nu a făcut nici cel mai mic gest pentru a încetini la zebră. Dacă femeia mai făcea câțiva pași mașina care nu a acordat prioritate ar fi putut să o spulbere.

Publicitate

Odată postate imaginile pe rețelele de socializare, s-a aflat și povestea videoclipului. Cea care a pășit pe zebră pentru a opri mașinile este o educatoare care s-a asigurat că trecerea de pietoni este sigură pentru ca prichindeii de care avea grijă să poată traversa în siguranță. Cadrul didactic nu s-a mișcat până când fiecare copil a ajuns pe partea cealaltă a drumului.

„Am primit acest video de la un șofer din trafic și nu am putut să nu observ atitudinea doamnei educatoare, care a stat pavăză în calea mașinilor pentru a-și proteja copiii, iar pentru asta vreau să îi transmit felicitări. De asemenea, nu am putut să trec peste ignoranța șoferului, pe care l-am intâlnit astăzi, căruia la finalul discuției avute, i-am prezentat ghișeul de eliberări permise de conducere”, a scris pe pagina sa de facebook polițistul Daniel Zontea.

Videoclipul a adunat sute de aprecieri și câteva mii de vizualizări, iar internauții au comentat gestul educatoarei.

Publicitate

A. U. : „Doamna e Frau Jutka Baciu. Cea mai bună profesoară din Brașov. Iar pe trecerea de pietoni sunt ambii mei copii. În drum de la școală spre after. Merci pentru serviciu și promptitudine! Și dacă se poate să dau și eu ochii pe câteva minute cu șoferul grăbit”.

A. D. : „Așa stăm toate când mergem cu elevii în grup, o persoană în față, una la mijloc și una la final. Din fericire am întâlnit doar șoferi înțelegători care au avut răbdare”.

În acest caz, imaginile surprinse de camera de bord au fost suficiente pentru ca șoferul indisciplinat să fie sancționat și lăsat fără permis de conducere. Deși mulți oameni cred că astfel de filmări nu pot deveni probe într-un dosar, polițistul Daniel Zontea vine cu clarificări.

„Verificarea metrologică, potrivit Codului Rutier, este necesară doar în cazul aparatelor de măsurat (viteză, alcool, droguri). Camerele video (și încurajez montarea unor astfel de dispozitive la bordul vehiculelor) pot constitui o probă solidă în stabilirea existenței unei fapte”, a mai completat agentul.

Sursa: Daniel Zontea

Sursa: Daniel Zontea

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes