Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Un urs a fost filmat pe pârtia Bradul, din Poiana Brașov. Doar norocul a făcut ca doi turiști să nu dea nas în nas cu sălbăticiunea

Publicat

pe

Publicitate
Urs Bradul
play-sharp-fill

Urs Bradul

Vremea schimbătoare din ultimele săptămâni a dat peste cap și comportamentul animalelor sălbatice. Un urs matur a fost surprins pe pârtia Bradul, din Poiana Brașov. Imaginile au fost filmate luni de o cameră de supraveghere montată pe pârtie.

La ora 13.51 ursul iese din pădure și ajunge pe întinderea de zăpadă pe unde, în mod normal, trec sute de schiori și snowboarderi în fiecare zi. Animalul sălbatic pășește încet la început, iar apoi începe să alerge către pădure.

3 minute mai târziu, la ora 13.54 în imagini apar doi tineri cu plăcile de snowboard. Ei se uită spre zăpadă, cel mai probabil pentru că au observat urmele ursului care trecuse pe acolo. Sportivii de ocazie se uită în jur să se asigure că sălbăticiunea a plecat, iar apoi se opresc să își pună în picioare plăcile de snowboard și alunecă spre baza pârtiei Bradul în siguranță. Doar norocul a făcut ca tinerii să ajungă în zonă cu 3 minute după ce ursul a traversat întinderea de zăpadă.

Publicitate

Specialiștii spun că urșii au ieșit din hibernare odată cu venirea primăverii și se așteaptă ca animalele sălbatice să își facă apariția tot mai des în zonele locuite. În pădure nu găsesc hrană, așa că urșii ajung să coboare în orașe și sate ca să își potolească foamea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes