Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Un urs a fost filmat pe marginea Drumului Național 1, la Bușteni. Animalul a coborât din pădure în căutare de hrană

Publicat

pe

Urșii au ieșit din hibernare și încep să coboare tot mai des din păduri până în zonele locuite de oameni. Un exemplar a fost filmat, în această dimineață, pe marginea Drumului Național 1, la Bușteni. Animalul a ajuns într-o parcare unde, de obicei, oamenii fac popas pentru a mânca. Cum mulți își lasă acolo resturile alimentare, urșii sunt ademeniți de miros și ajung în astfel de locuri ca să își potolească foamea.

În imaginile surprinse de doi tineri și postate pe rețelele de socializare se poate observa că ursul mănâncă ceva, în spatele unui trunchi de copac. Cei care filmează stau în mașină și observă animalul care pare că ia micul dejun. Exemplarul pare să fie un pui pentru că se uită cu atenție în jur în timp ce mănâncă, iar atunci când unul dintre tinerii care îl filmau a ieșit din mașină și s-a îndreptat spre el, ursul a luat-o la fugă înspre pădure.

De această dată nicio persoană nu a fost rănită, dar autoritățile ne sfătuiesc ca atunci când animalele sălbatice ne apar în cale să sunăm imediat la 112, să nu ne apropiem de ele și să nu încercăm să le hrănim. Comportamentul urșilor este imprevizibil, iar atunci când sunt înfometați ar putea ataca oamenii care încearcă să se apropie de ei.

Locul în care a ajuns acest urs este unul extrem de tranzitat de mii de oameni, în fiecare zi. În apropiere există locuințe, pensiuni, dar și un mic restaurant aflat chiar la marginea pădurii. Pentru că în sălbăticie nu mai găsesc hrană, urșii vor continua să coboare în orașe și sate, iar astfel de situații se vor repeta.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes