Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Un urs a fost filmat lângă o școală din Comarnic. Primăria a trimis în zonă polițiști locali care să patruleze pe toată durata cursurilor elevilor

Publicat

pe

Tot mai multe atenționări Ro-Alert au fost trimise, în ultimele zile, în zona montană a județului Prahova. 9 mesaje de avertizare au trimis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru a avertiza populația de apariția urșilor în zonele locuite de oameni. Cel mai recent a fost trimis duminică seara, în zona Poiana Țapului, din Bușteni.

Probleme au fost și la Comarnic. Vineri după amiază un urs a fost văzut în timp ce se plimba pe lângă o școală din stațiune. În imaginile surprinse chiar de către elevi se poate vedea că animalul sălbatic se apropie periculos de mult de clădire. Ursul merge printre copaci, iar copiii fac zgomot în încercarea de a-l speria.

După ce această situație a fost semnalată de cadrele didactice din școală, autoritățile locale au anunțat că vor lua măsuri urgente.

„Ca urmare a apariției unui urs în apropierea unității școlare din Vatra Sat, începând de luni, 22 mai 2023, de la orele 06.00 și până seara la încheierea cursurilor și la plecarea ultimului copil din școala, 3 reprezentanți ai Poliției Locale vor patrula zilnic în curtea Școlii Numărul 2 și in jurul acesteia, precum si pe strada Garlici, acționând cu semnale acustice și luminoase ale autoturismului din dotare, în vederea asigurării protecției elevilor si a personalului unității, precum și a îndepărtării rapide a animalului în caz de nevoie”, au anunțat reprezentanții Primăriei Comarnic, pe pagina oficială de Facebook.

Publicitate

Potrivit ultimelor studii, în România trăiesc în jur de 8.000 de urşi bruni. Densitatea medie este 11 exemplare la 100 de kilometri pătraţi. Autorităţile spun că cele mai multe probleme provocate de aceste animale sunt în Braşov, Harghita, Prahova, Argeş şi Bacău.

 

sursa video: youtube.com / Ziarul de Ploiești

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes