Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Un urs a fost filmat în Răcădău. Petronela Rotar: „Trăim ca în junglă și nimeni nu spune nimic despre asta… pe strada cu pricina era plin de copii care ieșeau de la școală”

Publicat

pe

Vineri la prânz, printr-un mesaj RO-ALERT transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brașov, o bună parte dintre braşoveni au fost avertizați de prezența unui urs pe strada Molidului, în Răcădău.

Publicitate

În mesajul transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brașov, cetățenii au fost avertizați de faptul că ursul este periculos și le recomandă să evite zona respectivă.

„Atenție, a fost semnalată prezența unui urs în Brașov, strada Molidului. Animalul este considerat periculos. Nu încercați să vă apropiați de el sau să îl hrăniți. Evitați deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară”, se arată în mesajul de avertizare publică.

Ursuleţul a fost filmat de locuitorii de pe strada Molidului chiar când urca înapoi în pădure, după ce „dăduse o tură” printr-o parcare plină de maşini.

Publicitate

Problema este că dacă până acum animalele sălbatice ajungeau în mijlocul oraşului doar noaptea, de această dată evenimentul s-a petrecut în miezul zilei, puţin înainte de ora prânzului, când prinţii şi copiii sunt pe stradă.

„Trăim ca în junglă și nimeni nu spune nimic despre asta. Veneam spre casă cînd a venit iar alerta, iar pe strada cu pricina era plin de copii care ieșeau de la școală și care pot da nas în nas cu ursul. Aș fi vrut și eu să aud măcar o luare verbală de poziție de la autorități, dar e o tăcere asurzitoare pe tema asta. Iar urșii (mai exact ursoaicele cu pui) curg, la fel și alertele. Probabil soluția e să ne baricadăm în case.

LE: se pare că există un răspuns al autorităților și că va avea loc o ședință săptămîna viitoare. Să sperăm că nu se va întîmpla ceva grav pînă atunci.”, a scris pe Facebook scriitoarea Petronela Rotar despre această întmplare.

video
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes