Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Un turist s-a accidentat în timp ce cobora muntele Tâmpa, după lăsarea întunericului. Bărbatul a ajuns la spital

Publicat

pe

Publicitate

Inconștiența l-ar fi putut costa viața pe un turist care a mers în drumeție pe Tâmpa. Bărbatul, împreună cu un grup de prieteni, au urcat muntele și au rămas acolo până la lăsarea întunericului. După ce s-a înnoptat, tinerii s-au hotărât să coboare, asta deși unii dintre ei nu erau echipați pentru o drumeție montană.

Persoana făcea parte dintr-un grup, care a decis să coboare de pe Tâmpa, după lăsarea întunericului, pe Treptele lui Gabony. Din cauza încălțărilor inadecvate și a stratului de gheață care acoperea unele zone ale traseului, una dintre persoane a căzut, suferind o luxație de umăr. O echipă de prim răspuns s-a deplasat la fața locului și a evaluat situația, i-a acordat primul ajutor și a început coborârea, urmând să facă joncțiunea cu echipa suport. După ce li s-au montat snowline-ri (gheare) pe încălțări, persoana accidentată și restul grupului au fost coborâți în siguranță în oraș. De acolo, cel accidentat a fost preluat de un echipaj SMURD”, au spus reprezentanții Salvamont Brașov.

Salvamontiștii îi avertizează, din nou, pe turiști să nu se aventureze pe munte dacă nu sunt echipați corespunzător. Ei trebuie să fie îmbrăcați cu haine groase, de iarnă, să aibă încălțări adecvate, o lanternă, dar și apă și mâncare într-un rucsac.

Turist accidentat pe Tampa
play-sharp-fill

Turist accidentat pe Tampa

Publicitate

sursa: Salvamont Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes