Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Un turist a fost amendat de jandarmi după ce a rupt câteva narcise din Dumbrava Vadului. Florile sunt protejate de lege

Publicitate

Publicat

pe

Mii de turiști au luat parte la Festivalul Narciselor, eveniment care a fost organizat în satul Vad, din comuna Șercaia. Pătura uriașă de flori albe care a colorat cele 7 hectare de pădure din Dumbrava Vadului i-a impresionat pe cei care au venit să admire spectacolul naturii. Dar printre vizitatorii obișnuiți care au filmat sau au fotografiat plantele, au răsărit și turiști care s-au crezut mai presus de lege.

Publicitate

Un bărbat a fost legitimat și amendat de jandarmi după ce a fost surprins cu câteva fire de narcise în mâini. Turistul nu s-a gândit nicio clipă la răul pe care îl face mediului înconjurător. El le-a spus autorităților că voia să ofere câteva flori doamnelor cu care venise în Poiana Narciselor. Dar ceea ce voia să fie un gest frumos s-a transformat rapid în infracțiune.

Narcise rupte Poiana Narciselor

Narcise rupte Poiana Narciselor

Cei mai mulți turiști au respectat cerințele autorităților și au admirat florile fără să fie tentați să le și rupă. Rezervația Dumbrava Vadului se întinde pe o suprafață de 7 hectare. În unele locuri, numărul florilor depășește 150 de fire pe metru pătrat. Dar responsabilii spun că imaginile cu pădurile colorate în alb devin tot mai rare de la un an la altul. Numărul narciselor scade din cauza celor care rup florile, dar și a autorităților care în ultimii ani au lăsat poienile la mila Domnului.

Publicitate

„Poienile cu narcise au aparținut vădenilor. Deci au fost proprietăți. Fiind proprietăți vara se coseau. Cosindu-se vara și având lumină aici era o pătură de narcise. A venit cooperativizarea, s-a confiscat pământul. Noroc cu vânătorii care coseau aceste suprafețe pentru întreținerea cailor și așa s-au menținut narcisele. A venit Revoluția, s-au făcut retrocedări, dar între timp s-au întufărit toate poienile. Distrugem repede și recuperăm greu sau deloc”, a spus primarul comunei Șercaia, Cristinel Paltin.

După ce au admirat narcisele spectaculoase, turiștii s-au pus pe petrecut. Grătarele au sfârâit cu tot felul de bunătăți pentru gurmanzi, iar petrecerea a fost întreținută de ansamblurile de muzică populară.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes