Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Un tată inconștient și-a pus în pericol fiica. Bărbatul și-a luat fata de șase ani pe munte și s-au rătăcit

Publicat

pe

O situație incredibilă i-a șocat pe salvamontiștii din Bușteni. Un bărbat din București care a plecat în drumeție în masivul Bucegi, a decis să o ia cu el și pe fiica lui de doar șase ani. Deși s-au echipat pentru munte, cei doi nu aveau experiență și nici măcar nu s-au interesat de condițiile meteo înainte să urce. La altitudine crestele erau acoperite de ceață, iar vizibilitatea a scăzut sub o sută de metri.

Pentru că nu cunoșteau zona, turiștii s-au abătut de la traseu și s-au rătăcit. Tatăl copilei de șase ani nu avea nici semnal la telefon, așa că cu greu a reușit să le transmită salvamontiștilor locația în care se află, prin sms.

Salvatorii montani din Bușteni au ajuns la ei după lăsarea întunericului și atunci au aflat explicația năucitoare a tatălui. El le-a povestit că a văzut pe internet un film despre un traseu nemarcat din Acele Morarului, așa că a vrut și el să îl parcurgă. I-a cumpărat fetei un ham și o cordelină de la un magazin de bricolaj și au plecat la drum.

Salvamontiștii au pornit în căutarea lor joi după amiază, la ora 17.00, iar după mai bine de zece ore au reușit să îi coboare în siguranță la baza muntelui. O mare parte din drum fetița a fost cărată în brațe de salvatori pentru că era epuizată fizic.

Publicitate

Pățania a stârnit o adevărată revoltă pe internet. Cei care au comentat subiectul spun că turiștii implicați în astfel de situații ar trebui să plătească intervenția salvamontiștilor.

salvamont busteni fata 6 ani
play-sharp-fill

salvamont busteni fata 6 ani

Sursa video: Salvamont Buşteni

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes