Connect with us
Publicitate

Entertainment

VIDEO / Un tânăr din Braşov care cântă în biserică a reuşit să ridice în picioare juriul de la „Românii au talent”. Îmbrăcat în colanţii iubitei sale, a interpretat ireproşabil „Lie, ciocârlie”

Redactia Brasov

Publicat

pe

Cel de-al 11-lea sezon „Românii au talent” își respectă promisiunile și aduce în fața telespectatorilor momente impresionante. Unul dintre acestea a fost cel al lui Dragoș Pădeanu, tânărul care a ridicat juriul în picioare cu vocea sa.

Dragoș are 23 de ani și este originar din Brașov. Concurentul a declarat că face parte dintr-un cor bisericesc, unde cântă mai ales duminica și la diverse sărbători. Pe lângă acest lucru, Dragoș lucrează într-un centru de detoxifiere, unde ajută oamenii să slăbească și să adopte un stil de viață mai sănătos.

Tânărul a venit la „Românii au talent” ca să-i încânte pe jurați cu vocea sa, însă nimeni nu se aștepta la o asemenea interpretare. Îmbrăcat în colanții iubitei sale și cu un tricou colorat, Dragoș i-a uimit pe toți când a început să cânte „Lie, ciocârlie”.

Publicitate

„Oriunde o să te ducă, după emisiunea asta, soarta, te blestem dacă îți schimbi costumul. Ateneu, Scala din Milano, Casa Albă, dacă te îmbraci cu frac, cu papion, cu costum popular ca toți farseurii ăștia care merg pe lângă…deci așa să te duci, frate”,a glumit Florin Călinescu.

„Băi, ești foarte, foarte bun! Ai un ambitus impresionant. Piesa asta nu e la îndemâna oricui. E foarte greu să fie cântată de femei, darămite de bărbați. Nu am ce să zic. Apariția ta a fost cel puțin surprinzătoare. Într-adevăr, maestrul Florin Călinescu spune foarte bine. Nu-ți schimba outfitul ăsta”., a completat Smiley.

Publicitate

Andra a fost impresionată de notele înalte pe care Dragoș a putut să le atingă, jurata concluzionând: „a fost o surpriză frumoasă”.

YouTube video

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Entertainment

Cea mai mare producţie cinematografică realizată vreodată în România se filmează în judeţul Braşov. Actori de calibru internaţional joacă în filmul serial regizat de cea care a făcut posibil şi celebrul serial „Gomora”

Redactia Brasov

Publicat

pe

Dacă v-aţi propus ca anul acesta să vizitaţi vulcanul stins de la Racoş, din judeţul Braşov, atunci trebuie să ştiţi că nu veţi putea face asta până la sfârşitul anului. Aici se va filma serialul Django.

În urmă cu câteva zile au început filmările serialului de televiziune Django cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, o superproducție  europeană realizată de  Cattleya – Italia (producătorii serialelor ZeroZeroZero, Gomorra și Suburra), și prestigioasa companie franceză Atlantique Productions – parte a grupului Mediawan (Borgia, Midnight Sun, The Eddy) în colaborare cu Odeon Fiction, StudioCanal și compania româneasca de producție Frame Film.

Django reimaginează pentru televiziune universul cinematografic al westernului spaghetti și personajul emblematic din celebrul film al lui Sergio Corbucci, film care a lansat cariera actorului italian Franco Nero și l-a inspirat pe Quentin Tarantino în adaptarea originală „Django Unchained„.

Primul sezon al serialului Django, o adaptare liberă a filmului original, va avea 10 episoade, este filmat integral în România și va fi difuzat pe rețelele de televiziune și streaming din întreagă lume. Este cea mai mare producție de televiziune din toate timpurile realizată în România și una dintre cele mai mari producții cinematografice internaționale după Cold Mountain.

Publicitate

Primele episoade sunt regizate de Francesca Comencini  (regizoarea serialului Gomorra), care semnează și direcția artistică a serialului, după un scenariu de Leonardo Fasoli și Maddalena Ravagli, (aceeași echipă care a creat serialele de mare succes Gomorra și ZeroZeroZero) . Cei doi au colaborat la treatmentul întregului serial cu Francesco Cenni și Michele Pellegrini, iar scriitorul american Max Hurwitz (ZeroZeroZero, Manhunt), semnează două episoade.

Django este o producție impresionantă din a cărei echipă internațională  fac parte peste 300 de tehnicieni și artiști români și europeni, aflați în acest moment în orașul Brașov, în jurul căruia se desfășoară în filmările.

Publicitate

Django, rolul titular, este interpretat de actorul belgian Matthias Schoenaerts. La 13 ani juca în „Daens„, în regia lui Stijn Coninx, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin în 1992. Schoenaerts este cunoscut pentru rolurile sale din Loft, Bullhead (nominalizat la Oscar), Rust and Bone (nominalizat la premmile BAFTA și Globul de Aur  în 2012 și Premiul César pentru Cel mai promițător actor în 2012), The Danish Girl sau Red Sparrow.

Actriță suedeză Noomi Rapace, care și-a câstigat notorietatea internațională  în  seria he Girl with the Dragon Tatoo, interpretează rolul principalului antagonist al serialului, puternica și necruțătoarea Elisabeth. Noomi Rapace a apărut în ultimii ani în numeroase producții hollywodiene, printre care Sherlock Holmes: A Game of Shadows, al lui Guy Ritchie, „Prometheus„, al lui Ridley Scott, în filmele independente Daisy Diamond și Secrets We Keep și în What Happened to Monday, o producție filmată la București în 2016.

În rolul lui John Ellis este actorul britanic Nicholas Pinnock, cunoscut din serialele Marcella, Top Boy, Counterpart, Criminal:UK și  For Life și în westernul The Keeping Room, o producție internațională filmată în România în 2013,

Publicitate

Rolul principal feminin, Sarah, fiica lui Django, este interpretat de un star în devenire, tânara  și talentata actriță germana Lisa Vicari, cunoscută spectatorilor români din serialul original german „DARK”, produs de  Netflix.

Filmările serialului Django au loc integral în România, din mai pâna în noiembrie 2021, în numeroase locații spectaculoase din țară, în  jurul Brasovului, în București și în Dobrogea.

În satul Racoș lângă Brașov, echipa serialului a construit impresionantul decor al orașului New Babylon. Decorul, imaginat de scenograful Paki Meduri și construit de echipa filmului din lemn și materiale arhaice, după metode de acum mai bine de 150 de ani, cu atenție pentru detalii și grija pentru respectarea spațiului natural, reconstituie cu acuratețe stilul epocii din Vestul Americii într-o locație fabuloasă care amintește de celebrul Grand Canyon din Arizona.

Publicitate

Acțiunea se petrece în  Vestul Sălbatic al Americii anilor 1870, după Războiul Civil. Eroii serialului John și Sarah au întemeiat New Babylon, un oraș rebel populat de proscriși și refugiați din toate rasele și credințele. Eroul nostru, enigmaticul Django, sosește în orașul ascuns din Vest în căutarea fiicei lui, Sarah. Este încă bântuit de tragedia uciderii familiei lui în urmă cu opt ani, în timp ce era plecat la război, însă speră că fiica lui a supraviețuit. Este surprins să o găsească chiar aici, acum o tânara femeie, pe cale să se căsătorească cu John, liderul orașului. Dar Sarah se teme că prezența lui va pune în pericol orașul și îi cere să plece. Django devine însă un aliat nesperat al proscrișilor din New Babylon în confruntarea cu un adversar mult mai puternic. Povestea serialului, plină de neprevăzut, obstacole și răsturnări de situație, scoate la iveală secrete devastatoare din trecut cărora protagoniștii trebuie să le facă față într-o lume nouă și nemiloasă.

Echipa română de producție a serialului DJANGO din partea Frame Film este condusă de Andrei Boncea, Claudia Stavrositu și Adrian Codoi.

Andrei Boncea, Frame Film: “Serialul de televiziune Django este un proiect cinematografic foarte ambițios și suntem bucuroși și onorați că participam la realizarea lui. Am arătat și la precedentele mari producții realizate  de Frame Film că avem o echipă de producție de nivel internațional, artiști și tehnicieni foarte bine pregătiți pentru fiecare dintre departamentele unei asemenea producții grandioase. Este o impresionantă desfășurare de forte, și o investiție majoră în infrastructura locală de producție. E un proiect care marchează intrarea industriei locale de film și televiziune într-o nouă era, cea a super producțiilor internaționale, și este cu atât mai important cu cât această producție a fost pregătită și a reușit să înceapă filmările în această perioadă încă dominată de restricții, în plină pandemie. Suportul real al Guvernului României pentru această industrie și pentru credibilitatea noastră internațională este acum mai important decât oricând, și sper, împreună cu colegii mei din industrie și partenerii noștri internaționali ca autoritățile să înțeleagă contribuția culturală și economică semnificativă a acestui sector și să deblocheze de urgență schema de ajutor de stat pentru industria cinematografică, aflată în acest moment în administrarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Publicitate

În piață foarte competitivă a cinematografiei mondiale, locațiile naturale în care se filmează serialele internaționale de succes au șansa să devina atracții turistice majore, și să accelereze dezvoltarea economica a comunităților care găzduiesc filmările unor astfel de super producții. Django poate deveni pentru Brașov și Racoș ceea ce a însemnat Game of Thrones pentru Dubrovnik, o destinație favorită pentru turiști din România și din țoață lumea, în căutarea fabulosului Vest Sălbatic cinematografic creat serialul Django în România.”

Serialul Django nu ar fi fost posibil în România dacă nu ar fi existat programul de „cash rebate” pentru industria cinematografică instituit de Guvernul României în 2018. Acest program presupune returnarea către producțiile străine a 35% din costurile eligibile plătite în România.

Este un ajutor de stat promis de statul român în dorința de a atrage producții internaționale și de a stimula industria de film și infrastructura locală, însă  în realitate finanțat integral de producătorii străini. Statul român colectează din taxe la bugetul de stat o sumă semnificativ mai mare înainte de a plăti ajutorul de stat. Aceasa facilitate pentru industria cinematografică se regăsește într-o formă sau alta în marea majoritatea a țărilor europene, aflate astăzi într-o competiție foarte strânsă pentru un segment din această piață importantă. În Ungaria, de exemplu o schemă similară aduce astăzi peste 1 miliard de euro pe an și a produs o adevărată revoluție în industria locală de cinema. Efectele unei astfel de scheme sunt evidente în dezvoltarea turistică și economică a comunităților unde productile internaționale celebre își aleg locațiile de filmare. Orașul Dubrovnik, din Croația a înregistrat de exemplu o creștere masivă a încasărilor provenite din turism, după producția serialului HBO Game of Thrones.

Producătorii acestui serial sunt unele dintre cele mai apreciate companii de producție tv din Europa.

Atlantique Productions este parte a grupului Mediawan, cel mai important conglomerat media din Franța, și este leader-ul în producția de televiziune în Franța. Printre creditele importante ale Atlantique, o companie cunoscută pentru creativitate, originalitate și deschidere către piață internațională regăsim serialele Eden„, Hierro, Midnight Sun și mai ales serialul de mare succes Borgia. În 2019, Atlantique a produs serialul The Eddy al lui Damien Chazzele, premiat cu Oscar pentru Lala Land.

Cattleya este una dintre cele mai importante companii de producție de film și televiziune din Italia. Cu peste 70 de filme de lung metraj la activ și numeroase proiecte de televiziune, compania de producție, a devenit în ultimii ani unul dintre producătorii majori de seriale de televiziune pentru piața italiană și internațională. Serialele Romanzo Criminale și Gomorra, apreciate atât de public cât și de critici, au așezat compania în topul producătorilor europeni, iar producțiile recente, Suburra, ZeroZeroZero, Summertime și Romulus au consolidat poziția și reputația companiei în piața internațională.

Aceasta nu este prima colaborare româneasca a companiei italiene. În 2002, Cattleya a filmat în România la Studiourile Mediapro din Buftea, producția Callas Forever, ultimul film al lui Franco Zefirelli, cu Fanny Ardant și Jeremy Irons în rolurile principale.

Frame Film este o companie româneasca de producție de film și televiziune creată de Andrei Boncea și Dragoș Buliga. Dragoș Buliga este regizorul și producătorul popularului serial românesc de comedie Las Fierbinți, serialul cu cea mai mare audiență din România, aflat acum în producție la sezonul 19. Andrei Boncea a fost unul dintre producătorii executivi ai filmului Joyeux Noel, nominalizat în 2005 la Oscar pentru cel mai bun film străin, dar și pentru filmul lui Costa Gavras, Amen sau pentru filmul lui Franco Zeffirelli, Callas Forever, (produs în urmă cu două decenii chiar de Cattleya în Buftea) . Andrei Boncea a produs California Dreamin‘ , filmul de debut al regretatului Cristian Nemescu, film premiat cu prestigiosul trofeu Un Certain Regard la Cannes în 2007.

Dragoș Buliga și Andrei Boncea, prin Frame Film, sunt coproducatorii uneia dintre cele mai mari producții cinematografice realizate în România în ultimii 10 ani, The The Protégé, în regia lui Martin Campbell (regizorul filmelor din seria James Bond – Godeneye, Casino Royale) cu Samuel L. Jackson, Michael Keaton și Maggie Q,. Aceeași casă de producție a realizat The Wanderers / Vânatorul de Spirite (regia Dragoș Buliga) cu Armand Assante și Lior Ashkenazi – lansat în 2018  în România și premiat la 7 festivaluri internaționale, dar și serialele de televiziune Atletico Textila, Triplusec, Ai Noștri, a căror producție executivă a fost asigurată de echipa Claudia Stavrositu și Adrian Codoi, aceeași care care a produs pentru Frame Film în 2019 thriller-ul supernatural Dampyr, în regia lui Ricardo Chemello, cu Wade Briggs, Frida Gustavsson și Stuart Martin.

Publicitate
Citește mai mult

Entertainment

VIDEO / Moment spectaculos la Românii au Talent făcut de o tânără de 16 ani din Braşov. Maya Ciosa a impresionat juriul cu o piesă compusă chiar de ea

Redactia Brasov

Publicat

pe

Maya Ciosa a realizat un moment spectaculos la Românii au Talent, sezonul 11. Concurenta a câştigat în trecut „Vocea României Junior”, având-o ca mentor pe Andra. Maya a venit la Românii au Talent cu o piesă compusă chiar de ea, pe care a cântat-o în faţa celor patru juraţi.

„Mă numesc Maya Ciosa, am 16 ani şi vin din Braşov. Pasiunea mea cea mai mare este muzica, motiv pentru care am şi venit la Românii au Talent. Sper ca această pasiune să mă ducă cât mai departe în acest concurs. Am participat la ambele sezoane de la Vocea României Junior şi am câştigat alături de Andra, care m-a ajutat foarte mult şi îi sunt foarte recunoscătoare. Ea nu ştie că sunt aici şi vreau foarte tare să ştiu că este mândră de mine, sper să îi placă, mai ales că am venit cu o piesă proprie”, a spus Maya înainte de a intra pe scenă.

Juraţii au rămas impresionaţi de vocea tinerei, care are doar 16 ani şi s-au întrecut în cuvinte de laudă.

Publicitate

„Mie mi se pare că e din altă ligă. E nu îmi aduc aminte exact de ea la Vocea României Junior, îmi pare foarte rău, dar ce aud acum este straşnic. Adică văd în faţa mea un artist pe care îl consider deja matur. E foarte bine!”, a spus Andi Moisescu.

Andra a fost fericită să o revadă pe concurenta alături de care a câştigat al doilea sezon de la Vocea României Junior.

Publicitate

„Maya, mă bucur enorm să te revăd, iată că toate lucrurile s-au aşezat, tu ai evoluat. Eşti făcută pentru a face muzică şi a cânta şi a dărui mai departe muzica ta. Mare bucurie mi-ai făcut că te-am văzut în această seară”, a spus Andra.

Maya Ciosa a câștigat marele trofeu Vocea României Junior din anul 2018 și premiul în valoare de 50.000 de euro. Îndrumată de Andra, care a fost antrenoarea sa, Maya a reușit să impresioneze la fiecare interpretare cu vocea și naturalețea ei

”Cea mai importantă lecție din toată experiența a fost că trebuie să lupți chiar și atunci când porțile ți se închid. Andra mi-a spus de la început că a văzut în mine un potențial câștigător și că trebuie să lupt ca să ajung unde îmi doresc. Cel mai important este că am ajuns până aici și că am reușit să o fac mândră de mine. Nu pot să mă opresc aici”, a spus Maya Ciosa la acea vreme.

Publicitate

Maya s-a născut în Israel. Când avea 2 ani, părinții s-au întors în România. Au plecat inițial în căutarea unei schimbări, dar nu s-au adaptat. Era periculos și nu au vrut să riște, erau prea multe atacuri, iar în România se simt mai în siguranță.

S-au stabilit în Brașov, iar acum tatăl fetei are o firmă de producție mobilă, iar mama este manager la un hotel.

Maya cânta mereu alături de bunica în templul mozaic, bunica fiind una dintre membrele de bază ale comunității de evrei din Brașov. Este mândră de rădăcinile ei si vrea acum să învete limba mai bine, fiind singura din familie care nu o stăpânește la perfecție.

Publicitate

A început cu muzica la 7 ani după ce a cântat la un karaoke în Poiana Brașov. Părinții au văzut că are talent și au decis să o sprijine pe calea aceasta. A început să frecventeze ore de canto și să meargă la concursuri. Un premiu de care este mândră este Premiul de Excelenta la Young Music Fest, organizat de Școala de Muzica a Crinei Mardare, unde a cântat pe scena de la Arenele Romane din București.

Îi place foarte mult Guns’N Roses, l-a văzut pe Slash în concert la Arenele Romane. Asculta rock, balade și îi mai plac jazz și blues. Cântă și la pian și știe să interpreteze piese din repertoriul lui Adele, Emeli Sande, Rihanna. Își dorește să ajungă la New Orleance să vadă un concert adevărat de jazz și ar vrea să meargă la un concert Metallica. Visul ei este să studieze muzica la Berklee, în Boston.

Tatăl o susține cel mai mult. De fiecare dată când o aude se emoționează și o împinge de la spate. Știe cum să o motiveze și să o facă să cânte mai bine, relatează romaniiautalent.protv.ro.

Publicitate
video
Publicitate
Citește mai mult

Entertainment

O braşoveancă este noua concurentă de la Survivor România. Vera Miron a minţit că ştie să înoate pentru a participa la show

Redactia Brasov

Publicat

pe

Vera Miron este una dintre concurentele care au intrat la „Survivor România”, în ediția de joi seara, 8 aprilie. Tot echipei Războinicilor s-a alăturat și Maria Chițu. Alte două Faimoase, dornice de competiție, și-au cunoscut colegii în prima ediție din această săptămână.

Două dintre concurentele care au acceptat provocarea „Survivor România” 2021 sunt Raluca Dumitru și Irina Ceban, cunoscută drept Irisha de public. Cele două au intrat în echipa Faimoșilor.

Vera Miron, în vârstă de 34 de ani, este din Brașov și o cunoaște pe Ana Porgras, Faimoasa eliminată săptămâna trecută din competiția Survivor România. Cele două sunt prietene.

Publicitate

Vera este mămica unui băiețel de 7 ani, pe nume Lucas, pe care îl crește singură, după ce a divorțat de tatăl acestuia. Mama ei în vârstă de 70 de ani va avea grijă de micuț, cât timp Vera Miron va participa în show-ul sportiv de la Kanal D.

Ea s-a înscris în competiția Survivor România la îndemnul fiului său. Pentru a fi selectată la emisiune, concurenta a mințit că știe să înoate, deși a fost pe punctul de a se îneca într-un concediu la mare în Spania.

Publicitate

Războinica spune despre sine că este sufletistă, însă poate deveni răutăcioasă atunci când cineva îi greșește în mod repetat, potrivit Wowbiz.

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>