Connect with us

Prima pagină

VIDEO / Un startup românesc dezvoltă la Bran un nou concept de sat de vacanță

Redactia

Publicat

pe

Rentakub este proiectul turistic care aduce în România un nou concept, fiind întâlnit în ţările nordice. Acest proiect are la bază crearea unei rețele de case de vacanță sub forma unor Kub-uri din lemn. În acest moment sunt prezente case de vacanță care fac parte din rețeaua Rentakub în Bacău, Băile Felix, Râșnov, Slănic Moldova, în derulare fiind Bran, Cluj și Constanța.

Publicitate

Ideea conceptului de a crea o rețea de case de vacanță sub forma unor kub-uri din lemn a pornit în anul 2018. De la începutul anului 2019 a fost demarat un proiect pilot – satul de vacanță de la Slănic Moldova, pentru a arăta celor care doresc să intre în rețea ce înseamnă un Kub și ce presupune ca mod de business, după cum relatează startupcafe.ro

Totalul investiției pentru dezvoltarea satului de vacanță ajunge la 250.000 de euro, având o suprafață de 2.200 metri pătrați și cuprinde trei dintre modelele de Kub-uri pe care Rentakub le propune.

Publicitate

Rentakub este un concept prin care turistul își închiriază o casă de vacanță, sub forma unor Kub-uri din lemn cu design minimalist, aflată integral la dispoziția sa. Conceptul se orientează către turiștii interesați de cazare în propria lor casă de vacanță, chiar și cu o curte proprie.

Așadar, acest concept Rentakub se dezvoltă prin atragerea de noi parteneri în rețea care vor să pornească o afacere în domeniul turismului, cu un concept nou pe piața din România. Practic, Rentakub propune partenerilor un concept cu un grad de amortizare a investiției foarte rapid.

Publicitate

Pentru a intra în rețea partenerul trebuie să dețină un teren constructibil cu acces la utilitățile minime necesare (apă, curent). De asemenea, partenerul trebuie să aibă o formă de organizare juridică și mai ales să aibă dorința de a primi turiști cu plăcere. O a doua categorie de parteneri care pot intra în rețea sunt companiile care activează în domeniul turismului sau care intenţionează să intre în acest domeniu și vor să dezvolte capacități de cazare specifice conceptului Rentakub, după cum mai notează sursa citată.

„Numărul celor interesați de alfel de construcții a crescut de peste trei ori față de anul trecut. Cererea pentru cazare în astfel de căsuțe este imensă. De exemplu, în satul de vacanță de la Slănic Moldova suntem nevoiți să refuzăm zilnic zeci de solicitări. Oamenii caută locații altfel, pentru noi experiențe, dar mai ales în perioada actuală unde turiștii își doresc să fie mai izolați , mai feriți de contactul cu ceilalți, dar care să corespundă, totuși, din punct de vedere al calitații și confortului”, a spus Costi Zărnescu – fondator Rentakub.

Investiția initială pentru un partener Rentakub

Publicitate

Pentru a devein partener Rentakub, primul pas este achiziționarea unei case de vacanță, sub formă de Kub. În acest moment, sunt disponibile șapte modele de la 19 la 70 de metri pătrați. Prețurile pentru o casă de vacanță Kub încep de la 14.000 de euro și depășesc 40.000 de euro, în funcție de modelul achiziționat.

Durata de realizare a unei case de vacanțe Kub este de 60 de zile, iar pe șantier este construită între 5 și 10 zile, în functie de dimensiunea acesteia; casele de vacanță Kub fiind predate la semifinit.

Dacă partenerul optează pentru atragerea turiștilor prin rețeaua pusă la dispoziție de Rentakub, partenerul va primi un discount din prețul de achiziție a casei de vacanță Kub. Intrarea în rețeaua Rentakub, pentru atragerea turiștilor și promovarea Kub-urilor, este gratuită, iar partenerul va plăti un comision de 7%, pentru turiștii veniți prin platforma rentakub.com. Fiecare partener va beneficia de o interfață de administrare proprie pe platformă unde își poate gestiona singur rezervările și încasările, mai anunță startupcafe.ro

Publicitate

Durata contractuală pe care viitorii parteneri și-o asumă pentru rămânerea în rețeaua Rentakub este de 3 ani.

Totodată, casele de vacanță Kub au o garanție de 10 ani pentru structură, iar dacă intervin defecte care țin de producție vor fi remediate fără costuri, de către producător, fiind produse de către compania parteneră Ecokit cu expertiză internațională în structurile de lemn.

„Principalul beneficiu pe care Rentakub îl oferă este un produs premium, standardizat, omologabil de către Ministerul Turismului, care poate fi transformat într-o afacere profitabilă, depinzând, în primul rând, de zona unde este amplasat terenul. Pentru potențialul terenului, viitorii partenerii pot solicita consultanță specialiștilor Rentakub în legătură cu poziționarea kuburilor în teren. În multe cazuri aceștia vizitează terenul pentru a înțelege mai bine contextul”, mai spun reprezentanţii startup-ului.

Publicitate

Iar până la finalul acestui an, Rentakub vizează extinderea rețelei cu minim 10 parteneri direcți cu case de vacanță Kub achiziționate.

video
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu
 • Avatar M. C. Donici spune:

  Pergola nu funcționează.
  De 7.000 de ani a apărut
  Prispa-terasa acoperita.

 • Eveniment

  Un poliţist din Baraolt s-a împuşcat în cap

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Publicitate

  La data de 28 ianuarie, un agent de poliție, de 24 de ani, din cadrul Poliției Orașului Baraolt a fost găsit de către colegii acestuia într-o cameră din sediul poliției, prezentând o plagă împușcată la nivelul capului.

  La momentul în care a fost găsit, polițistul prezenta semne vitale.

  Publicitate

  La fața locului a fost solicitat imediat un echipaj medical, care după intervenție, l-a transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

  Poliţistul a fost internat la o unitate medicală în stare gravă, comatoasă. Din nefericire, acesta a murit pe patul de spital.

  Publicitate

  În continuare, se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

  Polițistul își desfășoară activitatea în cadrul I.P.J. Covasna din anul 2019, fiind absolvent al unei școli de agenți de poliție.

  Din primele verificări, este vorba de o tentativă de suicid

  Publicitate
  Citește mai mult

  Eveniment

  FOTO – VIDEO / Aproape 450.000 e euro falşi şi peste un kilogram de cannabis au găsit procurorii DIICOT Braşov

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Publicitate

  În această dimineaţă, procurorii DIICOT-S.T. Braşov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au efectuat un număr de 28 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Brașov, Craiova, Ploiești și a judeţului Alba, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc.

  În fapt s-a reținut că, începând cu luna august 2020, un număr de 3 suspecţi, au constituit pe raza municipiului Brașov, un grup infracțional organizat având ca principal obiectiv obținerea unor sume mari de bani din falsificarea de monedă străină, respectiv euro, de diferite cupiuri.

  Publicitate

  În urma colaborării cu EUROPOL, s-a stabilit faptul că falsurile produse de membrii acestei grupări au fost semnalate pe teritoriul a 10 state din cadrul Uniunii Europene.

  Cele 10 state din cadrul Uniunii Europene pe teritoriul cărora au fost semnalate falsurile produse de către membrii acestei grupări sunt România, Austria, Belgia, Germania, Spania, Italia, Grecia, Lituania, Olanda și Slovacia. În aceste state au fost plasate un număr de 441 de bancnote din cupiura de 50 de euro contrafăcute.

  Publicitate

  Din investigațiile efectuate în cauză, a rezultat faptul că o parte dintre membrii grupului au întrevăzut o oportunitate și din contrafacerea de bancnote emise de către statul român, respectiv bancnote din cupiură de 100 de lei, sens în care au desfășurat mai multe activități, în vederea obținerii unei calități a bancnotei cât mai apropiată de original.

  Un alt palier abordat a fost reprezentat de implicarea în activități de trafic de droguri de risc și de mare risc, sens în care membrii grupului au oferit/vândut droguri de risc și de mare risc (cannabis și cocaină), mai multor persoane.

  S-a reţinut faptul că, în perioada 25 – 31 ianuarie 2021, membrii grupării au intenționat să pună în circulație suma de 50.000 de euro, compusă din bancnote din cupiură de 50 de euro falsificate.

  Publicitate

  În urma perchezițiilor efectuate, a fost identificată aparatura folosită în activitățile de falsificare (imprimante, scanere, calculatoare, cerneluri speciale), documente de identitate ce par a fi contrafăcute, suma de 445.770 de euro, formată din bancnote de diferite cupiuri, susceptibile a fi falsificate, aproximativ 1.250 de grame de cannabis, 10 grame de cocaină, precum și sumele de 11.670 de euro, 800 de dolari și 42.780 de lei.

  La sediul DIICOT- S.T.Braşov au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 21 de persoane.

  Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

  Publicitate

  Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate Craiova, Ploiești, Alba și București, şi al jandarmilor din cadrul G.M.J. Burebista Brașov.

  Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  YouTube video

  Publicitate
  Citește mai mult

  Eveniment

  VIDEO / Misiune în nămeţi! Cum patrulează jandarmii montani de la Bâlea în zăpadă de peste un metru şi jumătate

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Publicitate

  Ninsoarea a pus stpânire pe crestele munţilor. Cu siguranţă cel mai mare strat de zăpadă din ţară este în vârul munţilor Făgăraş. La peste 2.000 de metri altitudine zăpada ajunge în multe locuri la peste un metru şi jumătate, iar oamenii care trebuie stau acolo au o misiunea foarte grea.

  Nămeţii dau mari bătăi de cap jandarmilor montani care au punctul de lucru acolo. În vârful Munţilor Făgăraş se află Postul de jandarmi montan Bâlea al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu. Acolo sunt mereu prezenți jandarmii. Este un post de jandarmi montan permanent.

  Publicitate

  Aceştia sunt prezenţi pentru prevenirea accidentelor, informarea turiştilor, căutarea şi salvarea persoanelor aflate în dificultate.

  Ministerul Afacerilor Interne a comentat şi el experienţa jandarmilor montani de la Bâlea:

  „Au plecat de dimineață de la Sibiu…
  Au luat telecabina de la Bâlea Lac și apoi au mers timp de o oră prin zăpadă mai mare de un metru, până la Baza de salvare, acolo unde își au „biroul”.
  Sunt jandarmii montani din masivul Făgăraș, cei care au grijă ca turiștii, destul de mulți chiar și în această perioadă, să fie în siguranță.
  Au la activ zeci de misiuni de salvare desfășurate în condiții extreme, viscol puternic, vizibilitate redusă, temperaturi mult sub limita înghețului sau zone greu accesibile.
  Sunt oameni care niciodată nu au spus nu se poate.
  Știu pe dinafară fiecare bucățică din acești munți și împreună cu colegii de la Salvamont și-au pus de multe ori viața în pericol pentru a o salva pe a celor care aveau nevoie de ajutor.
  Nu vor să descurajeze pe nimeni să facă drumeții pe munte pe timp de iarnă, doar fac o serie de recomandări pe care trebuie să le respectați pentru a fi în siguranță:
   Informați-vă din timp asupra traseului propus, precum şi asupra programului de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu;
   Consultați prognoza meteorologică înainte de a pleca la drum;
   Purtați echipament adecvat zonei de munte;
   Nu plecați pe munte dacă ați consumat băuturi alcoolice;
   Folosiți numai traseele marcate şi să nu vă abateți de la acestea;
  Dacă vă aflați în dificultate pe munte, apelați numărul unic de urgenţă 112, precizând următoarele: datele de identificare, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.”

  YouTube video

   

  YouTube video

  Publicitate
  Citește mai mult
  Publicitate
  Publicitate

  De Interes

  >