Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Un snowboarder teribilist s-a accidentat grav în Postăvarul. Colegii lui l-au cărat la vale cu o atelă improvizată la picior până au ajuns la Salvamont

Publicat

pe

Publicitate

În această seară, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a avut intervenţie pentru acordarea primului ajutor şi transportul unui bărbat accidentat pe versantul nordic al Masivului Postăvaru.

Acţiunea s-a încheiat cu bine, snowboarder-ul accidentat fiind transportat la baza muntelui şi predat echipajului medical SMURD.

Turistul făcea parte dintr-un grup de 6 persoane, care a decis sa schieze în pădure, în afara părţiilor amenajate. Acesta dorea sa coboare versantul sudic al masivului, în zona traseului Spinarea Calului, în încercarea de a ajunge în Valea Timişului. Turistului accidentat i-a fost improvizata o atela şi a fost carat la vale de colegi, pana în momentul în care s-au întâlnit cu echipa salvamont, care l-a preluat mai departe.

Tot astăzi, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină în 16 cazuri, în care persoanele s-au accidentat sau rătăcit, în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau săniuş din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru. Salvatorii montani ajunşi la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor şi apoi le-au coborât la baza muntelui, urmând ca 3 dintre acestea să fie preluate de echipajele SMURD venite în sprijin, care le-au transportat la unităţile spitalicesti pentru investigaţii suplimentare.

„Recomandam schiorilor să rămănp doar pe pârtiile amenajate şi să nu mai iasă de pe acestea, deoarece, făcând acest lucru, se expun unor pericole inutile. Stratul de zăpadă proaspăt depus poate ascunde multe obstacole, iar posibilitatea de a se rătăci este foarte mare.”, transmite Salvemont Poiana Braşov.

De la începutul sezonului de schi salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în 189 de cazuri, reprezentând 193 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au trebuit sa fie evacuate.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes