Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Un podeț de metal și un pod provizoriu, din județul Covasna, au fost distruse de viituri. Localnicii trebuie să ocolească peste 5 kilometri ca să ajungă de pe un mal pe celălalt

Publicat

pe

Furtuna s-a dezlănțuit și în județul Covasna. Ploile abundente au umflat debitul râului Aita Mare, iar un pod provizoriu și un podeț de metal au fost luate de viitură. Autoritățile au trimis în zonă utilaje pentru a îndepărta bucățile de fier care blocau cursul apei, iar unul dintre buldoexcavatoare era cât pe ce să fie luat de forța râului.

Pentru că podul provizoriu de pe Drumul Județean 131, pe relația Aita Mare – Belin, a fost acoperit complet de aluviuni, oamenii care locuiesc în zonă și vor să traverseze de pe un mal pe celălalt vor trebui să circule pe o rută alternativă Baraolt – Augustin – Ormeniș – Apața.

Potrivit weradio.ro, prefectul județului Covasna, Ráduly István, a declarat că firma care a construit podul poartă o parte din vină pentru faptul că a lăsat utilajele pe albia pârâului, obstrucționând scurgerea apei, astfel că ar putea fi trasă la răspundere.

„Se pare că au fost afectate 4 gospodării, dar mai important este ce se întâmplă cu albia pârâului, pentru că acolo se construiește un nou pod. Am luat legătura cu constructorul, a ajuns la fața locului și patronul societății, pentru că acele utilaje cu care au lucrat au fost lăsate în meandrul pârâului și au obstrucționat, într-un fel, scurgerea apei. Nu aș vrea să spun că firma constructoare a fost de vină, dar era mai bine dacă nu ar fi lăsat excavatorul în albia pârâului. Mâine vom transmite către comisia de evaluare și să vedem, pentru că până la urmă constructorul este responsabil și trebuie să suporte cheltuielile aferente. Lucrarea nu trebuie reluată de la zero, trebuie să scadă apa mult. A scăzut cam 1,5-2 metri, dar trebuie să scadă de tot, iar apoi pot veni cei care trebuie să facă evaluarea. Am înțeles de la domnul primar că firma constructoare a lucrat bine, au fost turnați deja pilonii. Cât de mult sunt afectați, nu știu, dar nu trebuie reluată lucrarea de la zero, trebuie să se organizeze șantierul”, a declarat prefectul județului Covasna, citat de aceeași sursă.

Publicitate

În urma precipitațiilor abundente din ultimele 24 de ore au fost emise mesaje prin sistemul RO-ALERT în zonele afectate. Din fericire, nu au fost înregistrate victime omenești și nici animale care și-au pierdut viața.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes