Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Un pod din Hărman se degradează pe zi ce trece. Bucăți din pasaj se prăvălesc la pământ, iar autoritățile caută soluții pentru reabilitare

Publicat

pe

Prăbușirea podului de la Luțca, județul Neamț s-ar putea repeta oricând și la alte pasaje din România. Zeci de poduri sunt în stare avansată de degradare, iar de cele mai multe ori parcă autoritățile le lasă în voia sorții. Un astfel de exemplu vine și din județul Brașov. Bucăți dintr-un pasaj din Hărman cad la pământ aproape zilnic, iar momentan responsabilii pot să intervină doar pentru îndepărtarea pericolului.

Publicitate

În urmă cu câteva zile, angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au intervenit pentru a pune în siguranță pasajul de la intersecția DN10 cu DN11, din Hărman. Cu ajutorul unui utilaj al CFR, drumarii au îndepărtat elementele care riscau să cadă peste drum sau pe calea ferată.

„Pentru lucrările la grinzile pasajului a fost necesară inclusiv întreruperea alimentării cu energie electrică a liniilor de contact. Mulțumim CFR pentru sprijinul acordat. Din păcate pe acest pasaj am fost nevoiți să introducem câteva masuri drastice de reducerea a vitezei, prin amplasarea unor denivelări artificiale, pentru a proteja structura. Între timp am urgentat procedura de proiectare a reabilitării pasajului astfel încât, până la sfârșitul acestei luni, să putem demara efectiv lucrările”, a declarat Tudor Duțu, directorul DRDP Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes