Connect with us
Publicitate

Util

VIDEO / Un nou refugiu montan cu panouri solare și prize USB. Cum arată adăpostul construit în Munții Făgăraș

Publicat

pe

Publicitate

Turiștii care ajung în această iarnă în Munții Făgăraș au la dispoziție un nou adăpost montan modern, aflat lângă Portița Avrigului. Acesta este construit din panouri tip sandwich, cu pereți izolați și dispune de un panou solar cu prize USB și poate găzdui până la 20 de persoane. Ridicarea sa a costat 96.000 de lei și a fost plătită de Consiliul Județean Sibiu.

Pentru construirea acestui adăpost de 18 mp, au fost necesare trei transporturi cu elicopter.

Aflat la o altitudine de 2.186 metri în Munții Făgăraș, adăpostul din apropierea Portița Avrigului are pereți izolați din panouri tip sandwich, podea întărită și tavă striată în zona de acces, ușă metalică multifuncțională cu acces dedicat pentru iarnă și dispune de un panou solar cu prize USB și becuri led. Construcția poate adăposti până la 20 de persoane și a fost pusă în funcțiune la începutul lui octombrie 2022.

Terenul în care a fost construit adăpostul a fost pus la dispoziție de Primăria din Avrig, iar costurile pentru achiziționarea, transportul și montarea construcției, în valoare de 96.000 de lei, au fost suportate din bugetul Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

„Refugiul turistic Portița Avrigului este al doilea refugiu finanțat de Consiliul Județean Sibiu, după Refugiul de lângă Lacul Călțun, montat în noiembrie 2014”, au anunțat autoritățile județene la inaugurare.

Refugiu SALVAMONT Sibiu lângă Portița Avrigului
play-sharp-fill

Refugiu SALVAMONT Sibiu lângă Portița Avrigului

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes