Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Un nou refugiu este aproape clădit în Munţii Făgăraş: „Va fi loc de odihnă, de recuperare, de oblojit bătături”

Publicat

pe

Asociația Montană Carpați (AMC) anunță că lucrările la Refugiul Scara din Munții Făgăraș se apropie de finalizare. Refugiul Scara a fost amplasat cu ajutorul celor 30 de voluntari pe locul vechiului refugiu, în Șaua Scării, la 2.146 metri altitudine, în vecinătatea Vârfului Negoiu (2.535 metri) și a Custurii Sărății, unul dintre cele mai expuse și dificile segmente din Munții Făgăraș. Are o suprafață de 36 de metri pătrați și va fi delimitat în două zone funcționale.

Lucrările au început la început lunii iulie și au avansat treptat, de la o zi la alta.

Publicitate

„Hai să ne bucurăm împreună pentru acest vis devenit realitate! Refugiul Scara (2146m) e de-acum parte din creasta Făgărașului. Va fi acolo când vei avea nevoie să te adăpostești de ploi, de vânt, de zăpadă. Va fi loc de odihnă, de recuperare, de oblojit bătături, de remontat pentru drumul lung ce-ți rămâne-n față.

În ultimele zece zile din iulie am montat tabla (cu panouri fotovoltaice incluse) de la partenerii noștri de nădejde Metigla și cu ajutorul echipelor meticuloase de la KPU și SolarTech Fotovoltaice, apoi am pus și paratrăsnetul”, transmit reprezentanții asociației pe pagina de Facebook, potrivit turnulsfatului.ro.

Potrivit asociației, în interior, pereții au fost placați cu HPL și a fost montată pardoseala. „Am instalat și o mare parte din componentele instalației electrice, care mai târziu îți va prinde bine, când vei vrea să-ți încarci telefonul. Am evacuat majoritatea materialelor și sculelor folosite de-a lungul montajului cu ajutorul voluntarilor noștri dragi și am făcut curățenie în jurul refugiului”, mai arată aceștia.

Publicitate

Noul refugiu nu este dat încă în folosință întrucât mai sunt câteva detalii care vor trebui puse la punct, dar va putea fi folosit curând.

„Refugiul este încă în lucru! Te rugăm să mai ai puțină răbdare cu el, cu noi și-ți mulțumim în avans că nu-i forțezi intrarea! Mai avem nevoie să urcăm o dată în următoarele săptămâni, ca să putem termina instalația electrică și ca să mai facem câteva retușuri. Fii sigur că vei afla când îl dăm în folosință! Mulțumim tuturor pentru susținere și gânduri bune! Între timp, să vă fie cărările sigure și uimitoare!”, concluzionează aceștia.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes