Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Un nou centru de vaccinare anti-Covid s-a deschis la Braşov

Publicat

pe

Publicitate

Astăzi a fost deschis cel de al treilea centru de vaccinare, în cartierul Tractorul, pe str. Gloriei nr. 13, la fostul punct termic. Aceste va fi folosit exclusiv pentru vaccinarea persoanelor înscrise în etapa a II-a, cu vaccinul Astra-Zeneca. 

„Brașovul stă foarte bine din punctul de vedere al derulării campaniei de vaccinare – am stat foarte bine încă de la început – și prin faptul că reușim să oferim centre de vaccinare în condiții foarte bune, în afara școlilor și în afara sălilor de sport. Prin urmare, la Brașov putem da un exemplu pentru felul în care au fost organizate aceste centre și pentru modul în care se desfășoară campania pentru etapa a II-a de vaccinare. Avem la ora actuală șapte fluxuri, acesta este al treilea centru deschis, și suntem pregătiți să deschidem mai multe în cazul în care Direcția de Sănătate Publică ne va solicita acest lucru. Vreau să subliniez foarte buna colaborare pe care o avem și am avut-o până acum cu autoritățile de sănătate publică“, a spus primarul Allen Coliban.

Centrul de pe strada Gloriei funcționează cu două cabinete (puncte de vaccinare), fiecare cu o capacitate de 60 de persoane pe zi.

„Noi la momentul acesta avem în jur de 29.600 de doze administrate, dintre care 10.000 sunt doza 2. În acest moment mergem cu motoarele un pic accelerate, datorită infuziei de vaccinuri Astra Zeneca, pentru că începutul a fost, după cum am remarcat cu toții, anevoios. De aceea, deschiderea acestor noi fluxuri din județ ne-a adus o gură de oxigen și permite mai multor persoane să acceseze programările din sistem. Începând de astăzi, aici, la acest centru sunt active două fluxuri care permit vaccinarea a 120 de persoane pe zi, cu vaccin Astra Zeneca. Încă de la bun început, alături de personalul din asistența școlară, am rezolvat, prin rețeaua medicilor de familie, participarea atât a medicilor, cât și a asistenților din sistem. Alături de ei au venit, cu foarte mult entuziasm, medici, asistenți din toate spitalele din județ, și pot spune că toate echipele, din toate centrele, sunt complete. Dacă vom mări numărul de fluxuri, ceea ce se va întâmpla cu siguranță la jumătatea lunii martie, va fi nevoie de și mai mulți oameni implicați în campania de vaccinare, și vom face apel, împreună cu primăria, la mobilizare suplimentară“, a declarat dr. Andrea Neculau, directorul DSP Brașov.

Publicitate

Centrul este unul dintre cele 4 pregătite pentru etapa a doua de vaccinare care se vor deschide în municipiul Brașov, cu un total de 16 puncte de vaccinare. Deschiderea celui de al patrulea centru, de la Sala Sporturilor, se va face în funcție de numărul de vaccinuri alocate de Ministerul Sănătății municipiului Brașov. Pe lângă acestea, un al cincilea centru, la fostul cinematograf Popular, va putea fi pregătit dacă va fi necesar.

„Acest centru de vaccinare, de pe strada Gloriei nr 13, este important în primul rând pentru că vom putea crește numărul de brașoveni vaccinați. S-au introdus, prin deschiderea acestui centru, încă două fluxuri, iar ceea ce este foarte important este că aici se vaccinează doar cu vaccinul de la Astra Zeneca. Conform specificațiilor acestui vaccin, este recomandat persoanelor cu vârsta între 18 și 55 de ani. Programările se fac, în continuare, pe platforma națională, și ne bucurăm să vedem că un număr mare de brașoveni s-au programat deja pentru vaccinarea la acest centru“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Primele două centre au fost deschise la jumătatea lunii ianuarie, și funcționează la CATTIA (Bartolomeu, pe str. Institutului) și la Căminul pentru persoane vârstnice (str. Gladiolelor nr. 4). La cele două centre se utilizează vaccinurile BioNTech Pfizer (Comirnaty) și Moderna.

video
play-sharp-fill

Disponibilitatea programărilor pentru persoanele sub 55 de ani la momentul redactării articolului

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes