Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Un mort și doi răniți după explozia de la depozitul de artificii din Zărnești. Tânărul care și-a pierdut viața era în afara programului de lucru

Publicat

pe

Publicitate

O persoană este decedată și alte două persoane sunt rănite, după explozia de miercuri seară, de la Uzina Mecanică Tohan, din Zărnești. Prefectul Brașovului, Mihai Cătălin Văsîi a declarat că urmează anchete, pentru că depozitul este lângă fabrica de armanent.

„Din păcate avem o victimă care a decedat, avem o persoană intoxicată, dar care, la prima evaluare, este în afara oricărui pericol și mai este o persoană care urmează să fie identificată. Au fost trei persoane în acel depozit”, a spus prefectul.

Prefectul judeţului a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că aproximativ 600 de kilograme de artificii au fost detonate în incendiul de la Zărneşti.

În momentul producerii exploziei, nu era activitate în depozitul de artificii, altfel bilanțul exploziei ar fin putut fi mult mai mare. Prefectul Văsîi a mai spus că locul unde s-a produs explozia era un depozit de artificii, iar personalul venise doar pentru a pregăti livrarea acelor artificii, pentru joi dimineața.

Publicitate

Întrebat de ce exista un depozit de artificii lângă fabrica de armament, prefectul Mihai Cătălin Vasîi a spus că acest lucru va trebui analizat și investigat.

„Vom vedea care este treaba, dacă au avut autorizație. Va fi o anchetă și este în dinamică”, a mai spus prefectul.

Incendiul nu a afectat fabrica de armament situată în apropierea halei unde s-a produs explozia.

Depozitul era administrat de o firmă din Brașov

Explozia a avut loc la ora 20.49 într-un depozit de artificii aflat în proprietatea companiei Temexson SRL, aflat pe platforma Uzinei Tohan din Zărnești.

Compania Temexson SRL (Pyro Events Team Fireworks Design)  este deținută de Mihai Bondria, un nume cunoscut în lumea organizatorilor de evenimente. Bondria a realizat spectacolele pirotehnice la festivaluri de anvergură precum Untold și Neversea.

Uzina Tohan din Zărnești  este o subsidiară a Companiei Romarm, care funcționează sub autoritatea Ministerului Economiei. Este condusă de Administratorul special Blejdea Elviss Liviu și de Directorul General Florin Ștefan Tudorache.

Un tânăr de 29 de ani, mort în urma exploziei, era în afara programului de lucru

Persoana decedată în explozia de la Zărneşti era angajată a companiei Tohan şi se afla în afara programului de lucru, relaţiile sale de muncă cu firma Temexson SRL urmând a fi stabilite Inspectoratul Teritorial de Muncă, instituţie care se deplasează chiar în această seară la locul incidentului, informează Ministerul Economiei printr-un comunicat.

„Accidentul s-a soldat cu decesul unui muncitor, F. A. Nicolae, în vârstă de 29 de ani. Familia a fost anunţată şi urmează să fie ajutată de compania Tohan în acest moment greu. Menţionăm că F. A. Nicolae era angajat al companiei Tohan şi era în afara programului de lucru în momentul producerii incidentului. Relaţiile de muncă pe care le avea cu firma Temexson SRL urmează să fie stabilite de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, instituţie care se deplasează chiar în această seară la locul incidentului”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, o anchetă va fi desfăşurată şi de instituţiile abilitate pentru determinarea cauzelor accidentului.

„Echipele specializate au semnalat degajări de fum în urma deflagraţiei, însă consideră că acestea nu au fost în cantitate însemnată şi nu sunt toxice pentru populaţie”, mai scris în comunicatul MEAT.

Explozie Zarnesti
play-sharp-fill

Explozie Zarnesti

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes