Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Un jandarm aflat în timpul liber a reuşit să salveze un bărbat care ameninţa că se sinucide, la Zărneşti. Cei doi au fost pentru o perioadă vecini

Publicitate

Publicat

pe

Un jandarm care se afla acasă a plecat, vineri, 19 martie, în căutarea unui fost vecin care s-a dus în munți, în zona Zărnești, să se sinucidă. Omul legii cunoștea zona și a decis să se alăture colegilor săi.

Publicitate

Jandarmeria a anunțat că vineri, 19 martie, un bărbat de 39 de ani a sunat la 112 și a anunțat că se sinucide. Apelantul a fost localizat într-o zonă muntoasă din Zărnești, fiind solicitat sprijinul Jandarmeriei.  Bărbatul a amenințat că e pe o stâncă și vrea să se arunce.

Apelul a fost localizat în zona Prăpăstiile Zărneștilor, iar pentru căutarea apelantului au fost solicitați jandarmii montani de la Zărnești.

„Doi jandarmi din cadrul Postului Montan Plaiul Foii au plecat imediat în căutarea acestuia în zona localităților Măgura și Peștera. Un alt jandarm montan, aflat la domiciliu, care cunoștea foarte bine zona, a plecat și el în căutarea apelantului, pe un alt traseu”, arată sursa citată.

Publicitate

Bărbatul a fost găsit, după mai multe căutări, de șeful Postului de Jandarmi Montan Zărnești, pe baza coordonatelor gps ale apelantului. Zona în care se afla bărbatul este greu accesibilă, iar bărbatul a fost găsit și după urmele pe care le-a lăsat în zăpadă.

Discuția între jandarm și bărbatul respectiv a durat aproximativ o oră, timp în care amenința în permanență că, dacă se apropie cineva de el, se aruncă de pe stânci. În cele din urmă a cerut o țigară și sub pretextul de a-i oferi acea țigară, jandarmul a reușit să-l tragă de pe marginea prăpastiei într-o zonă sigură, de unde a fost preluat de ceilalți colegi și coborât în siguranță la ambulanță.

Plt. adj. șef Marian Blajiu, șeful Postului de Jandarmi Montan Zărnești este unul dintre cei mai cunoscuți și respectați jandarmi montani din unitatea noastră, a primit de-a lungul carierei mai multe premii și distincții pentru activitatea lui, iar anul trecut a primit și titlul „Pro Urbe” din partea comunității brașovene.

Apelul a fost făcut ieri în jurul orei 15.00. Bărbatul a declarat că este marginalizat din cauză că a făcut puşcărie iar acest lucru l-a împins să recurgă la acest gest.

video
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes