Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Un codalb, specie pe cale de dispariție în România, care a fost ținut forțat într-o gospodărie, a fost eliberat. Acum Zador poate fi urmărit oriunde zboară prin Europa

Publicitate

Publicat

pe

Un codalb, care s-a rătăcit în România în toamna trecut, poate fi de acum urmărit toate rutele sale prin Europa.

Publicitate

Zador a plecat din Serbia, iar toamna trecuta a ajuns în țara noastră. A fost ținut cu forța într-o gospodărie din vestul țării, însă din cauza dimensiunilor sale foarte mari, gazdele nu l-au mai putut îngriji așa că au fost nevoite să ceară ajutor. Timp de câteva luni, Zador a fost îngrijit cu mare atenție la Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice Rănite al Grupului Milvus, la Târgu Mureș. Aici a stat singur într-o velieră de mari dimensiuni, a avut parte de o dietă corespunzătoare și de îngrijiri medicale. După ce au considerat că Zador este pregătit de zbor, ornitologii l-au eliberat zilele trecute. „În primele zile, deplasările lui au fost mai mult locale, dar încet a redescoperit libertatea, iar acum pasărea colindă regiunea est europeană, prin Ucraina”, au explicat reprezentanții Grupului Milvus.

Acum Zador nu mai are cum sa se rătăcească. Pe spatele lui a fost montat un dispozitiv satelitar care permite ca Zador să fie urmarit oriunde călătorește. Traseul lui poate fi vizualizat pe site-ul www.satellitetracking.eu.

Zador calator

Codalbul este o specie de răpitoare de talie mare, pe cale de dispariție în România, cu anverguri ale aripilor care pot atinge peste 2 m. Zador măsoară 209 cm atunci când își întinde aripile.

Publicitate
video
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes