Connect with us
Publicitate

Entertainment

VIDEO / Un bătrân de 85 de ani, din Zărneşti, a impresionat juriul la Românii au Talent. Interpretarea lui a fost răsplătită cu „patru de da”

Redactia Brasov

Publicat

pe

Hermeneanu Dumitru are 85 de ani și vine din Zărnești. A lucrat strungar 12 ani, după care a fost atras de lumea teatrului. A jucat mulți ani în Teatrul de Estradă din Deva, fiind acceptat în calitate de actor pe baza talentului. Bărbatul spune că a avut onoare să joace alături de regretata Stela Popescu.

Pe lângă teatru, toată viața a fost pasionat de muzică și îi place să cânte la chitară. Încă simte emoția scenei și spune că în orice domeniu, dacă nu ai emoții, chiar dacă ai talent, nu ajungi la oameni.

Dumitru Hermeneanu a venit la Românii au Talent cu un număr de excepție, care i-a amintit lui Smiley de copilărie. Este pensionar și se laudă cu faptul că a fost prieten cu Stela Popescu.

Publicitate

Bărbatul a venit cu o fabulă amuzantă, care i-a captivat pe jurați. A fost actor la Teatrul din Deva și s-a plimbat peste tot prin țară. În plus, pensionarul a fost strungar timp de 12 ani. Acum locuiește în Zărnești și a venit la Românii au Talent pentru a recita o fabulă.

„Întotdeauna băiatul meu îmi dă telefon. Mi-a zis: du-te tati, cu succes. Se bucură și el. Am 85 de ani, o vârstă înaintată. Am fost actor la Teatrul din Deva, am colindat toată țara a noastră cu oameni consacrați printre care se numără și Stela Popescu. Era o ființă cumsecade, beam una mică cu ea și plăteam jumate-jumate.

Publicitate

Ca să fii la Românii au Talent, să te vadă o țară întreagă, e mare lucru. Ajungi la culmi înalte!

Am fost și meseria, strungar, timp de 12 ani, am fost și la teatru, am dat concurs, am reușit. M-am ocupat după aceea de muzică, am cântat la chitară și voce. Hermeneanu Dumitru este numele meu” a spus domnul Dumitru.

Florin Călinescu l-a lăudat, spunându-i că a avut un număr unic. Juratul i-a spus lui Dumitru că poate lucra și în teatrul de proză.

Publicitate

„Nu-mi imaginez cum se poate aborda o fabulă decât în maniera unui old-school. Cel mai greu e să găsești câte un actor care să interpreteze un rol mai de vârstă înaintată și cred că puteți juca și în teatrul de proză. O lucrare simplă, cinstită, onestă și unică până acum. Vin foarte puțini oameni pe filiera asta. Eu sunt alături de dumneavoastră în acest demers. Nepoate, ce părere ai despre noi, bunicii?”, a încheiat Florin Călinescu, dându-i cuvântul lui Smiley.

Artistul a spus că s-a întors acasă odată cu fabula recitată de Dumitru Hermeneanu, fapt pentru care i-a mulțumit.

„Eu când eram mic, aveam foarte multe discuri. Plăci de pick-up la care ascultam toată muzica pe care o aveau ai mei și foarte multe povești. Și în ziua de azi când aud povești frumos spuse mă transport în copilărie. Vă mulțumesc foarte tare pentru că m-am întors acasă și eu mă simt foarte bine acasă. Din partea mea aveți din tot sufletul DA”, a spus Smiley.

Dumitru Hermaneanu a primit patru de DA și merge în etapa următoare.

YouTube video

Publicitate
Publicitate
1 Comentariu
 • Avatar Secelean spune:

  om deosebit cu mult caracter si om de viața .Acum 43 de ani a cintat si la nunta mea pentru aceasta mii de multumiri si din tot sufletul âi doresc fericire sanatate si viața lunga

 • Entertainment

  Cea mai mare producţie cinematografică realizată vreodată în România se filmează în judeţul Braşov. Actori de calibru internaţional joacă în filmul serial regizat de cea care a făcut posibil şi celebrul serial „Gomora”

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Dacă v-aţi propus ca anul acesta să vizitaţi vulcanul stins de la Racoş, din judeţul Braşov, atunci trebuie să ştiţi că nu veţi putea face asta până la sfârşitul anului. Aici se va filma serialul Django.

  În urmă cu câteva zile au început filmările serialului de televiziune Django cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, o superproducție  europeană realizată de  Cattleya – Italia (producătorii serialelor ZeroZeroZero, Gomorra și Suburra), și prestigioasa companie franceză Atlantique Productions – parte a grupului Mediawan (Borgia, Midnight Sun, The Eddy) în colaborare cu Odeon Fiction, StudioCanal și compania româneasca de producție Frame Film.

  Django reimaginează pentru televiziune universul cinematografic al westernului spaghetti și personajul emblematic din celebrul film al lui Sergio Corbucci, film care a lansat cariera actorului italian Franco Nero și l-a inspirat pe Quentin Tarantino în adaptarea originală „Django Unchained„.

  Primul sezon al serialului Django, o adaptare liberă a filmului original, va avea 10 episoade, este filmat integral în România și va fi difuzat pe rețelele de televiziune și streaming din întreagă lume. Este cea mai mare producție de televiziune din toate timpurile realizată în România și una dintre cele mai mari producții cinematografice internaționale după Cold Mountain.

  Publicitate

  Primele episoade sunt regizate de Francesca Comencini  (regizoarea serialului Gomorra), care semnează și direcția artistică a serialului, după un scenariu de Leonardo Fasoli și Maddalena Ravagli, (aceeași echipă care a creat serialele de mare succes Gomorra și ZeroZeroZero) . Cei doi au colaborat la treatmentul întregului serial cu Francesco Cenni și Michele Pellegrini, iar scriitorul american Max Hurwitz (ZeroZeroZero, Manhunt), semnează două episoade.

  Django este o producție impresionantă din a cărei echipă internațională  fac parte peste 300 de tehnicieni și artiști români și europeni, aflați în acest moment în orașul Brașov, în jurul căruia se desfășoară în filmările.

  Publicitate

  Django, rolul titular, este interpretat de actorul belgian Matthias Schoenaerts. La 13 ani juca în „Daens„, în regia lui Stijn Coninx, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin în 1992. Schoenaerts este cunoscut pentru rolurile sale din Loft, Bullhead (nominalizat la Oscar), Rust and Bone (nominalizat la premmile BAFTA și Globul de Aur  în 2012 și Premiul César pentru Cel mai promițător actor în 2012), The Danish Girl sau Red Sparrow.

  Actriță suedeză Noomi Rapace, care și-a câstigat notorietatea internațională  în  seria he Girl with the Dragon Tatoo, interpretează rolul principalului antagonist al serialului, puternica și necruțătoarea Elisabeth. Noomi Rapace a apărut în ultimii ani în numeroase producții hollywodiene, printre care Sherlock Holmes: A Game of Shadows, al lui Guy Ritchie, „Prometheus„, al lui Ridley Scott, în filmele independente Daisy Diamond și Secrets We Keep și în What Happened to Monday, o producție filmată la București în 2016.

  În rolul lui John Ellis este actorul britanic Nicholas Pinnock, cunoscut din serialele Marcella, Top Boy, Counterpart, Criminal:UK și  For Life și în westernul The Keeping Room, o producție internațională filmată în România în 2013,

  Publicitate

  Rolul principal feminin, Sarah, fiica lui Django, este interpretat de un star în devenire, tânara  și talentata actriță germana Lisa Vicari, cunoscută spectatorilor români din serialul original german „DARK”, produs de  Netflix.

  Filmările serialului Django au loc integral în România, din mai pâna în noiembrie 2021, în numeroase locații spectaculoase din țară, în  jurul Brasovului, în București și în Dobrogea.

  În satul Racoș lângă Brașov, echipa serialului a construit impresionantul decor al orașului New Babylon. Decorul, imaginat de scenograful Paki Meduri și construit de echipa filmului din lemn și materiale arhaice, după metode de acum mai bine de 150 de ani, cu atenție pentru detalii și grija pentru respectarea spațiului natural, reconstituie cu acuratețe stilul epocii din Vestul Americii într-o locație fabuloasă care amintește de celebrul Grand Canyon din Arizona.

  Publicitate

  Acțiunea se petrece în  Vestul Sălbatic al Americii anilor 1870, după Războiul Civil. Eroii serialului John și Sarah au întemeiat New Babylon, un oraș rebel populat de proscriși și refugiați din toate rasele și credințele. Eroul nostru, enigmaticul Django, sosește în orașul ascuns din Vest în căutarea fiicei lui, Sarah. Este încă bântuit de tragedia uciderii familiei lui în urmă cu opt ani, în timp ce era plecat la război, însă speră că fiica lui a supraviețuit. Este surprins să o găsească chiar aici, acum o tânara femeie, pe cale să se căsătorească cu John, liderul orașului. Dar Sarah se teme că prezența lui va pune în pericol orașul și îi cere să plece. Django devine însă un aliat nesperat al proscrișilor din New Babylon în confruntarea cu un adversar mult mai puternic. Povestea serialului, plină de neprevăzut, obstacole și răsturnări de situație, scoate la iveală secrete devastatoare din trecut cărora protagoniștii trebuie să le facă față într-o lume nouă și nemiloasă.

  Echipa română de producție a serialului DJANGO din partea Frame Film este condusă de Andrei Boncea, Claudia Stavrositu și Adrian Codoi.

  Andrei Boncea, Frame Film: “Serialul de televiziune Django este un proiect cinematografic foarte ambițios și suntem bucuroși și onorați că participam la realizarea lui. Am arătat și la precedentele mari producții realizate  de Frame Film că avem o echipă de producție de nivel internațional, artiști și tehnicieni foarte bine pregătiți pentru fiecare dintre departamentele unei asemenea producții grandioase. Este o impresionantă desfășurare de forte, și o investiție majoră în infrastructura locală de producție. E un proiect care marchează intrarea industriei locale de film și televiziune într-o nouă era, cea a super producțiilor internaționale, și este cu atât mai important cu cât această producție a fost pregătită și a reușit să înceapă filmările în această perioadă încă dominată de restricții, în plină pandemie. Suportul real al Guvernului României pentru această industrie și pentru credibilitatea noastră internațională este acum mai important decât oricând, și sper, împreună cu colegii mei din industrie și partenerii noștri internaționali ca autoritățile să înțeleagă contribuția culturală și economică semnificativă a acestui sector și să deblocheze de urgență schema de ajutor de stat pentru industria cinematografică, aflată în acest moment în administrarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

  Publicitate

  În piață foarte competitivă a cinematografiei mondiale, locațiile naturale în care se filmează serialele internaționale de succes au șansa să devina atracții turistice majore, și să accelereze dezvoltarea economica a comunităților care găzduiesc filmările unor astfel de super producții. Django poate deveni pentru Brașov și Racoș ceea ce a însemnat Game of Thrones pentru Dubrovnik, o destinație favorită pentru turiști din România și din țoață lumea, în căutarea fabulosului Vest Sălbatic cinematografic creat serialul Django în România.”

  Serialul Django nu ar fi fost posibil în România dacă nu ar fi existat programul de „cash rebate” pentru industria cinematografică instituit de Guvernul României în 2018. Acest program presupune returnarea către producțiile străine a 35% din costurile eligibile plătite în România.

  Este un ajutor de stat promis de statul român în dorința de a atrage producții internaționale și de a stimula industria de film și infrastructura locală, însă  în realitate finanțat integral de producătorii străini. Statul român colectează din taxe la bugetul de stat o sumă semnificativ mai mare înainte de a plăti ajutorul de stat. Aceasa facilitate pentru industria cinematografică se regăsește într-o formă sau alta în marea majoritatea a țărilor europene, aflate astăzi într-o competiție foarte strânsă pentru un segment din această piață importantă. În Ungaria, de exemplu o schemă similară aduce astăzi peste 1 miliard de euro pe an și a produs o adevărată revoluție în industria locală de cinema. Efectele unei astfel de scheme sunt evidente în dezvoltarea turistică și economică a comunităților unde productile internaționale celebre își aleg locațiile de filmare. Orașul Dubrovnik, din Croația a înregistrat de exemplu o creștere masivă a încasărilor provenite din turism, după producția serialului HBO Game of Thrones.

  Producătorii acestui serial sunt unele dintre cele mai apreciate companii de producție tv din Europa.

  Atlantique Productions este parte a grupului Mediawan, cel mai important conglomerat media din Franța, și este leader-ul în producția de televiziune în Franța. Printre creditele importante ale Atlantique, o companie cunoscută pentru creativitate, originalitate și deschidere către piață internațională regăsim serialele Eden„, Hierro, Midnight Sun și mai ales serialul de mare succes Borgia. În 2019, Atlantique a produs serialul The Eddy al lui Damien Chazzele, premiat cu Oscar pentru Lala Land.

  Cattleya este una dintre cele mai importante companii de producție de film și televiziune din Italia. Cu peste 70 de filme de lung metraj la activ și numeroase proiecte de televiziune, compania de producție, a devenit în ultimii ani unul dintre producătorii majori de seriale de televiziune pentru piața italiană și internațională. Serialele Romanzo Criminale și Gomorra, apreciate atât de public cât și de critici, au așezat compania în topul producătorilor europeni, iar producțiile recente, Suburra, ZeroZeroZero, Summertime și Romulus au consolidat poziția și reputația companiei în piața internațională.

  Aceasta nu este prima colaborare româneasca a companiei italiene. În 2002, Cattleya a filmat în România la Studiourile Mediapro din Buftea, producția Callas Forever, ultimul film al lui Franco Zefirelli, cu Fanny Ardant și Jeremy Irons în rolurile principale.

  Frame Film este o companie româneasca de producție de film și televiziune creată de Andrei Boncea și Dragoș Buliga. Dragoș Buliga este regizorul și producătorul popularului serial românesc de comedie Las Fierbinți, serialul cu cea mai mare audiență din România, aflat acum în producție la sezonul 19. Andrei Boncea a fost unul dintre producătorii executivi ai filmului Joyeux Noel, nominalizat în 2005 la Oscar pentru cel mai bun film străin, dar și pentru filmul lui Costa Gavras, Amen sau pentru filmul lui Franco Zeffirelli, Callas Forever, (produs în urmă cu două decenii chiar de Cattleya în Buftea) . Andrei Boncea a produs California Dreamin‘ , filmul de debut al regretatului Cristian Nemescu, film premiat cu prestigiosul trofeu Un Certain Regard la Cannes în 2007.

  Dragoș Buliga și Andrei Boncea, prin Frame Film, sunt coproducatorii uneia dintre cele mai mari producții cinematografice realizate în România în ultimii 10 ani, The The Protégé, în regia lui Martin Campbell (regizorul filmelor din seria James Bond – Godeneye, Casino Royale) cu Samuel L. Jackson, Michael Keaton și Maggie Q,. Aceeași casă de producție a realizat The Wanderers / Vânatorul de Spirite (regia Dragoș Buliga) cu Armand Assante și Lior Ashkenazi – lansat în 2018  în România și premiat la 7 festivaluri internaționale, dar și serialele de televiziune Atletico Textila, Triplusec, Ai Noștri, a căror producție executivă a fost asigurată de echipa Claudia Stavrositu și Adrian Codoi, aceeași care care a produs pentru Frame Film în 2019 thriller-ul supernatural Dampyr, în regia lui Ricardo Chemello, cu Wade Briggs, Frida Gustavsson și Stuart Martin.

  Publicitate
  Citește mai mult

  Entertainment

  VIDEO / Moment spectaculos la Românii au Talent făcut de o tânără de 16 ani din Braşov. Maya Ciosa a impresionat juriul cu o piesă compusă chiar de ea

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Maya Ciosa a realizat un moment spectaculos la Românii au Talent, sezonul 11. Concurenta a câştigat în trecut „Vocea României Junior”, având-o ca mentor pe Andra. Maya a venit la Românii au Talent cu o piesă compusă chiar de ea, pe care a cântat-o în faţa celor patru juraţi.

  „Mă numesc Maya Ciosa, am 16 ani şi vin din Braşov. Pasiunea mea cea mai mare este muzica, motiv pentru care am şi venit la Românii au Talent. Sper ca această pasiune să mă ducă cât mai departe în acest concurs. Am participat la ambele sezoane de la Vocea României Junior şi am câştigat alături de Andra, care m-a ajutat foarte mult şi îi sunt foarte recunoscătoare. Ea nu ştie că sunt aici şi vreau foarte tare să ştiu că este mândră de mine, sper să îi placă, mai ales că am venit cu o piesă proprie”, a spus Maya înainte de a intra pe scenă.

  Juraţii au rămas impresionaţi de vocea tinerei, care are doar 16 ani şi s-au întrecut în cuvinte de laudă.

  Publicitate

  „Mie mi se pare că e din altă ligă. E nu îmi aduc aminte exact de ea la Vocea României Junior, îmi pare foarte rău, dar ce aud acum este straşnic. Adică văd în faţa mea un artist pe care îl consider deja matur. E foarte bine!”, a spus Andi Moisescu.

  Andra a fost fericită să o revadă pe concurenta alături de care a câştigat al doilea sezon de la Vocea României Junior.

  Publicitate

  „Maya, mă bucur enorm să te revăd, iată că toate lucrurile s-au aşezat, tu ai evoluat. Eşti făcută pentru a face muzică şi a cânta şi a dărui mai departe muzica ta. Mare bucurie mi-ai făcut că te-am văzut în această seară”, a spus Andra.

  Maya Ciosa a câștigat marele trofeu Vocea României Junior din anul 2018 și premiul în valoare de 50.000 de euro. Îndrumată de Andra, care a fost antrenoarea sa, Maya a reușit să impresioneze la fiecare interpretare cu vocea și naturalețea ei

  ”Cea mai importantă lecție din toată experiența a fost că trebuie să lupți chiar și atunci când porțile ți se închid. Andra mi-a spus de la început că a văzut în mine un potențial câștigător și că trebuie să lupt ca să ajung unde îmi doresc. Cel mai important este că am ajuns până aici și că am reușit să o fac mândră de mine. Nu pot să mă opresc aici”, a spus Maya Ciosa la acea vreme.

  Publicitate

  Maya s-a născut în Israel. Când avea 2 ani, părinții s-au întors în România. Au plecat inițial în căutarea unei schimbări, dar nu s-au adaptat. Era periculos și nu au vrut să riște, erau prea multe atacuri, iar în România se simt mai în siguranță.

  S-au stabilit în Brașov, iar acum tatăl fetei are o firmă de producție mobilă, iar mama este manager la un hotel.

  Maya cânta mereu alături de bunica în templul mozaic, bunica fiind una dintre membrele de bază ale comunității de evrei din Brașov. Este mândră de rădăcinile ei si vrea acum să învete limba mai bine, fiind singura din familie care nu o stăpânește la perfecție.

  Publicitate

  A început cu muzica la 7 ani după ce a cântat la un karaoke în Poiana Brașov. Părinții au văzut că are talent și au decis să o sprijine pe calea aceasta. A început să frecventeze ore de canto și să meargă la concursuri. Un premiu de care este mândră este Premiul de Excelenta la Young Music Fest, organizat de Școala de Muzica a Crinei Mardare, unde a cântat pe scena de la Arenele Romane din București.

  Îi place foarte mult Guns’N Roses, l-a văzut pe Slash în concert la Arenele Romane. Asculta rock, balade și îi mai plac jazz și blues. Cântă și la pian și știe să interpreteze piese din repertoriul lui Adele, Emeli Sande, Rihanna. Își dorește să ajungă la New Orleance să vadă un concert adevărat de jazz și ar vrea să meargă la un concert Metallica. Visul ei este să studieze muzica la Berklee, în Boston.

  Tatăl o susține cel mai mult. De fiecare dată când o aude se emoționează și o împinge de la spate. Știe cum să o motiveze și să o facă să cânte mai bine, relatează romaniiautalent.protv.ro.

  Publicitate
  video
  Publicitate
  Citește mai mult

  Entertainment

  O braşoveancă este noua concurentă de la Survivor România. Vera Miron a minţit că ştie să înoate pentru a participa la show

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Vera Miron este una dintre concurentele care au intrat la „Survivor România”, în ediția de joi seara, 8 aprilie. Tot echipei Războinicilor s-a alăturat și Maria Chițu. Alte două Faimoase, dornice de competiție, și-au cunoscut colegii în prima ediție din această săptămână.

  Două dintre concurentele care au acceptat provocarea „Survivor România” 2021 sunt Raluca Dumitru și Irina Ceban, cunoscută drept Irisha de public. Cele două au intrat în echipa Faimoșilor.

  Vera Miron, în vârstă de 34 de ani, este din Brașov și o cunoaște pe Ana Porgras, Faimoasa eliminată săptămâna trecută din competiția Survivor România. Cele două sunt prietene.

  Publicitate

  Vera este mămica unui băiețel de 7 ani, pe nume Lucas, pe care îl crește singură, după ce a divorțat de tatăl acestuia. Mama ei în vârstă de 70 de ani va avea grijă de micuț, cât timp Vera Miron va participa în show-ul sportiv de la Kanal D.

  Ea s-a înscris în competiția Survivor România la îndemnul fiului său. Pentru a fi selectată la emisiune, concurenta a mințit că știe să înoate, deși a fost pe punctul de a se îneca într-un concediu la mare în Spania.

  Publicitate

  Războinica spune despre sine că este sufletistă, însă poate deveni răutăcioasă atunci când cineva îi greșește în mod repetat, potrivit Wowbiz.

  Publicitate
  Citește mai mult
  Publicitate
  Publicitate

  De Interes

  >