Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Un avion militar Airbus A400M Atlas a ajuns pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav

Publicat

pe

Unul dintre cele mai mari avioane militare din lume, un Airbus A400M Atlas, a fost filmat în timp ce decola de pe pista Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. Videoclipul a fost postat pe contul de Facebook „Visit Brașov România”, iar în două zile a adunat peste 40.000 de vizualizări și peste o mie de aprecieri.

Potrivit Wikipedia, Airbus A400M Atlas este un avion cvadrimotor cu elice, cu misiunea de transportor militar și avion-cisternă, proiectat de Airbus Military care e prevăzut să înlocuiască avioane de transport învechite ale forțelor aeriene a mai multor țări, printre care C-160 Transall operate de Franța și Germania.

Avionul are o lungime de 45 de metri, iar lungimea aripilor ajunge la 42 de metri. Viteza maximă pe care o poate atinge aeronava este de 825 de kilometri la oră, iar viteza de croazieră este de 780 de kilometri la oră. Specialiștii spun că autonomia aparatului de zbor este de 8.900 de kilometri.

Construirea primului prototip s-a început în 2007. Rollout-ul primului aparat a avut loc pe 26 iunie 2008 la Sevilla, unde avionul este asamblat din părți produse în diferite țări. Primul zbor a fost amânat de mai multe ori din cauza unor probleme tehnice a avut loc în toamna lui 2009.

Publicitate

Iată imaginile cu avionul Airbus A400M Atlas, care a ajuns la Brașov:

Cel mai probabil, aeronava a adus în România oficiali care au participat la ceremonia de schimbare a comenzii Grupului de luptă al NATO dislocat în România, eveniment care a avut loc vineri, în Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, județul Brașov.

Vă reamintim că în urmă cu două zile, Colonelul Benoît Chrissement a preluat comanda Grupului de luptă al NATO în România de la colonelul Patrick Guillaume. Activitatea s-a desfășurat în prezența generalului-locotenent Jérôme Goisque, reprezentantul militar permanent al Franței la NATO și UE la Bruxelles și a generalului-maior Cristian-Daniel Dan, comandantul Corpului Multinațional Sud-Est, se arăta într-o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes