Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Un adolescent de 17 ani şi-a pierdut viaţa în dezastrul de la Odorheiu Secuiesc, unde peretele unui internat s-a prăbuşit

Publicat

pe

Un adolescent și-a pierdut viața, iar alți trei se află în stare gravă la spital în urma prăbușirii unei părți din zidul internatului liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc. Incidentul șocant a avut loc în centrul orașului, într-o clădire care aparține Bisericii Catolice, dar care era închiriată de liceu.

Publicitate

Ieri, la scurt timp înainte de ora 16.00, o parte a zidului clădirii cu două etaje, în care erau cazați 97 de elevi, s-a prăbușit. Patru adolescenți se aflau în camerele lor în momentul impactului – trei fete la etajul întâi și un băiat la parter. Unul dintre tineri și-a pierdut viața în ambulanță, în timp ce ceilalți trei au fost transportați la spital în stare gravă.

„Prima victimă conștientă, a doua victimă semiconștientă, iar a treia victimă inconștientă, în stop cardio respirator, s-au efectuat manevre de resuscitare, după care a fost transportată la spital. Din păcate, pentru cea de-a patra victimă nu s-a mai putut face nimic.”, a spus Cristian Mureşan, şef centru operaţional ISU Harghita.

Martorii au sunat imediat la numărul de urgență 112, iar la fața locului au sosit 12 autospeciale de pompieri și zece ambulanțe. Salvamontiștii din Harghita, sprijiniți de un câine antrenat pentru căutări, au intervenit pentru a salva victimele sub dărâmături.

Publicitate

Anchetatorii au început deja să cerceteze circumstanțele care au dus la prăbușirea zidului. Clădirea, construită în 1910, nu a beneficiat de reparații semnificative în ultimii ani, iar pe 26 octombrie, primăria Odorheiu Secuiesc a emis o autorizare pentru lucrări în apropierea imobilului.

„Lucrările se refereau la construire de gard, precum și racordarea clădirii la rețeaua de canalizare, apă rece și rețea de canalizare pluvială. Autorizația spune că săpăturile se pot face lângă clădire, nu mai aproape de 2 metri și 20 de centimetri”, a spus Noemi Zorgo, purtătorul de cuvânt al Primăriei Odorheiu Secuiesc.

Printre cei patru adolescenți afectați de tragedie se numără două fete de 15 și 17 ani, care au fost aduse la spital conștiente, dar cu răni pe tot corpul. A treia victimă, în vârstă de 16 ani, a fost transferată în comă la o unitate medicală din Târgu Mureș.

Odată cu această dramă, autoritățile din Harghita au anunțat deschiderea unei anchete extinse pentru a determina circumstanțele exacte ale prăbușirii zidului și pentru a evita astfel de tragedii în viitor.

„Dacă autorizația a fost emisă în condiții legale, dacă această autorizația a fost respectată, dacă lucrările care s-au desfășurat acolo au fost supervizate așa cum trebuie”, a transmis Sandor Petres, prefectul judeţului Harghita.

Publicitate

[fvplayer id=”1479″]

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes