Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Ultimele exemplare de asprete care trăiesc în România, în pericol. Organizația Agent Green reclamă poluarea masivă pe un râu din munții Făgăraș

Publicat

pe

Publicitate

Una dintre speciile de pești pe cale de dispariție riscă să fie extinsă din România. Activiștii de mediu ai organizației Agent Green reclamă că ultimele 58 de exemplare de Asprete (Romanichthys valsanicola), o specie critic periclitată sunt în pericol din cauza unei exploatări forestiere în curs ce a poluat apa din Valea Vâlsanului, munții Făgăraș.

Echipa de investigații Agent Green a identificat în ultimele zile o exploatare forestieră care a cauzat poluarea secțiunii râului Vâlsan unde mai trăiau ultimele exemplare din această specie de pește mai veche de 25 de ori decât omul pe Terra. În aceste filmări se vede clar că în aval de exploatarea forestieră apa este limpede chiar dacă zăpada se topește masiv.

Sursa poluării prezentate în sesizarea transmisă autorităților publice centrale este reprezentată de un proces de exploatare, adică tăieri de conservare.

„S-au utilizat utilaje grele în perioadele în care solul era vulnerabil aflându-se într-o stare de umiditate crescută. Agent Green solicita autorităților publice centrale: să efectueze cu celeritate controale de specialitate asupra respectării legislației de mediu și silvice și să ia măsuri în consecință, să oprească imediat și definitiv orice lucrări și amenajări care au impact de orice fel asupra albiei râului, să protejeze strict întreg bazinului hidrografic unde mai există aspretele (Romanichthys valsanicola)”, au declarat reprezentanții Agent Green.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes