Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Turiștii continuă să ignore legea care interzice hrănirea urșilor. Noi imagini care stârnesc revoltă au fost surprinse pe Transfăgărășan

Publicat

pe

Publicitate

Deși atacurile urșilor se întețesc de la o zi la alta, refuzul unor cetățeni de a se conforma regulilor continuă să-i pună în pericol pe semeni și să condamne la moarte animalele sălbatice. Prima regulă pe care autoritățile și activiștii de mediu ne îndeamnă să o respectăm este aceea de a nu hrăni animalele sălbatice. Mulți turiști care ajung în zonele montane însă, în ciuda tuturor mesajelor de avertizare, continuă să ignore acest lucru. În căutarea unor senzații tari și din dorința de a se poza pe siturile de socializare virtuală, oamenii se apropie de sălbăticiuni periculos de mult pentru a le da mâncare.

Un astfel de caz a fost semnalat de cititorii Brasov.net. Turiștii au trimis pe adresa redacției imagini care au stârnit revolta celor din jur, cu mai mulți cetățeni care hrănesc urși, pe DN 7C – Transfăgărășan, în comuna argeșeană Arefu. În filmulețele transmise se poate vedea cum unii șoferi trag pe dreapta, iar din mașini aruncă mâncare urșilor adunați la marginea drumului. Protagoniștii acestor scene sunt o ursoaică și cei doi pui ai ei care au coborât din pădure pentru că, cel mai probabil, erau în căutare hrană. Doar că astfel de scene s-ar putea încheia tragic pentru că în orice moment ursoaica ar putea ataca daca simte că ea sau puii ei sunt în pericol.

Mesaj RO-Alert

Deși turiștii care se aflau în zonă au sunat la 112, iar autoritățile au transmis un mesaj RO-Alert, mulți vizitatori au ignorat complet avertismentele și s-au distrat pe seama urșilor. Jandarmii au ajuns în zonă, au alungat sălbăticiunile, dar animalele se vor întoarce pentru că știu că acolo își pot potoli foamea ușor.

Video
play-sharp-fill

Video

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes