Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Turiști din Republica Moldova, rătăciți în masivul Postăvarul, după lăsarea întunericului. Tinerii au fost salvați de jandarmii montani din Poiana Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Ziua la schi s-ar fi putut încheia tragic pentru doi turiști din Republica Moldova. Tinerii s-au distrat ieri pe pârtiile din masivul Postăvarul, dar din dorința de a profita cât mai mult de zăpadă, s-au aventurat în afara domeniului schiabil și s-au rătăcit. Pentru că programul de schi se încheiase, pe munte nu mai erau schiori, iar strigătele de ajutor ale celor doi nu au alertat pe nimeni.

Norocul tinerilor a fost că doi jandarmi montani, care au ieșit din serviciu și care coborau muntele i-au auzit pe tinerii rătăciți și le-au văzut luminile de la lanterne. Jandarmii s-au dus imediat spre ei și i-au găsit în pădure.

„Colegii noștri Ruxandra și Călin se pregăteau să-și încheie tura de serviciu și au început coborârea din partea superioară a masivului Postăvaru pe schiuri însă, la un moment dat, în zona de platou a pârtiei Ruia au auzit strigăte de ajutor din pădure. S-au apropiat de luminile ce se zăreau și au găsit doi turiști care se rătăciseră. Colegii noștri au ajuns la momentul potrivit, pentru că cei doi nu mai reușeau să găsească drumul și se pregăteau să sune la 112 pentru a cere ajutor. Cu răbdare și atenție i-au ajutat pe aceștia să coboare în siguranță în stațiune, dar din cauza faptului că cei doi nu erau foarte experimentați în deplasarea pe schiuri, în unele zone mai dificile ei au fost coborâți fără acestea. Astfel, aduși în siguranță la baza pârtiei, această misiune a fost îndeplinită cu succes. Cuvintele frumoase și îmbrățișările de la finalul acțiunii ne fac întotdeauna să simțim că ne-am îndeplinit datoria cu onoare”, au declarat reprezentanții IJJ Brașov.

Deși sezonul a început mai târziu, numărul misiunilor de acest gen este în creștere, de aceea jandarmii fac din nou apel și îi îndeamnă pe toți iubitorii sporturilor de iarnă să fie prudenți în alegerea pârtiilor, în funcție de nivelul de pregătire, să respecte programul de funcționare al pârtiilor, să fie echipați corespunzător și să alunece în siguranță.

Publicitate
Turisti salvati Postavarul
play-sharp-fill

Turisti salvati Postavarul

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes