Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Turist la un pas să-și piardă viața în Piatra Craiului. A căzut 30 de metri în gol. Salvamontiștii au cerut ajutorul unui elicopter

Publicat

pe

Misiune contra cronometru pentru salvarea unui turist care a căzut în gol aproape 30 de metri, în Masivul Piatra Craiului. Bărbatul în vârstă de 20 de ani, militar de profesie, a plecat în drumeție pe munte cu alți doi prieteni. Cu toții erau echipați corespunzător și aveau experiență montană.

Tinerii au plecat din zona Plaiul Foii pe un traseu destul de periculos, marcat cu triunghi roșu către Refugiul Speranțelor. Când au ajuns în apropierea Hornului Nisipos, pe versantul vestic al muntelui, probabil din cauza neatenției, unul dintre ei s-ar fi dezechilibrat și a căzut în gol. Speriați, prietenii lui au sunat la 112, iar salvamontiștii din Zărnești s-au mobilizat și au plecat în căutarea turiștilor.

Pentru o scurtă perioadă de timp, victima a zăcut inconștientă pe pământ, dar și-a revenit și s-a ridicat singură. Doar norocul a făcut ca tânărul militar să nu își piardă viața. Salvamontiștii spun că are patru răni la cap, dar și la corp s-a lovit serios.

Pentru ca bărbatul să ajungă în grija medicilor cât mai repede a fost solicitat ajutorul unui elicopter care l-a transportat pe tânăr la baza muntelui. De acolo victima a fost preluată de o ambulanță și dusă la spital pentru investigații amănunțite.

Publicitate
Interventie
play-sharp-fill

Interventie

Foto / Video: Salvamont Zărnești

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes