Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Trei turiști au rămas blocați în masivul Făgăraș, după lăsarea întunericului. Din cauza viscolului și a zăpezii mari, intervenția salvamontiștilor a fost foarte dificilă

Publicat

pe

De o misiune extrem de dificilă au avut partea, seara trecută, salvamontiștii din județul Argeș. Ei au fost solicitați să intervină pentru salvarea a trei turiști care au rămas blocați într-o zonă greu accesibilă, din masivul Făgăraș. După ce au realizat că nu își mai pot continua deplasarea, tinerii au sunat la 112, iar salvatorii montani de la refugiul Cota 2000 Transfăgărășan au plecat în misiunea de căutare.

Publicitate

După un drum de aproximativ 8 ore, salvamontiștii au ajuns la turiștii rătăciți abia la miezul nopții. Ascensiunea le-a fost îngreunată de viscolul puternic, de zăpada mare de pe munte, dar și de vizibilitatea extrem de scăzută, din cauza ceții. Când au ajuns la cei trei tineri, salvatorii montani au constatat că aceștia erau epuizați fizic. Turiștii au fost duși la un refugiu, iar în cursul zilei de astăzi, salvamontiștii îi vor coborî la baza muntelui.

Salvamontiștii îi sfătuiesc pe turiști să nu se aventureze pe munte, mai ales în perioadele în care meteorologii emit coduri de vreme rea. În plus, ei ar trebui să anunțe serviciul salvamont atunci când pleacă într-o drumeție. În plus, turiștii care merg pe munte trebuie să fie echipați bine, cu bocanci, haine groase, căciulă, mănuși, iar în rucsac să aibă apă și mâncare, dar și lanterne în caz că noaptea îi surprinde pe munte.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes