Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Traseul autostrăzii Braşov – Bacău nu va afecta locuitorii din Podu Olt. Nu va fi nevoie să fie dărâmate case

Publicat

pe

Publicitate

CNAIR desminte informaţiile care îi sperie pe locuitorii din Hărman. Pentru viitoarea autostradă Braşov – Bacău va fi nevoie ca să fie demolate case. Drumarii fac acest demers după ce în spaţiul public au apărut mai multe discuţii cum că în localitatea Podu Olt vor fi demolate aproximativ 50 de case. Totodată, CNAIR transmite că digurile de apărare ale localității nu vor fi afectate de construirea autostrăzii, iar drumurile afectate de autostradă vor avea continuitate prin construirea de pasaje subterane sau peste autostradă și multe altele.

„Subliniem faptul că în procesul de implementare al acestui obiectiv se vor lua toate măsurile necesare pentru a reduce la maxim disconfortul creat zonelor tranzitate de autostradă.

Traseul autostrăzii a fost stabilit în procesul de elaborare al studiului de fezabilitate, parcurgând toate etapele tehnice și legale prevăzute. Astfel, în procesul de alegere optimă a traseului final, CNAIR, împreună cu autoritățile publice locale implicate, a parcurs un amplu proces de analiză, consultare și definitivare. Mai mult, avizarea în CTE – CNAIR a traseului final, a fost posibilă doar după emiterea tuturor avizelor și planurilor de urbanism necesare de către autoritățile locale interesate de dezvoltarea acestui obiectiv.

Menționăm că modificarea traseului avizat este posibilă doar în ipoteza anularii unor acte emise de către autoritățile locale implicate în proiect și cu suportarea cheltuielilor deja efectuate ca plată a fazei AMC, 707.377,42 lei fără T.V.A, reprezentând plata a 5% contravaloare AMC.”, a transmis CNAIR.

Publicitate
autostrada harman
play-sharp-fill

autostrada harman

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes