Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Transfăgărășanul ar putea fi deschis la mijlocul săptămânii viitoare. Drumarii lucrează în continuare la deszăpezirea șoselei dintre munți

Publicat

pe

În aproximativ o săptămână, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din țară va fi redeschis circulației. Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au anunțat că peste câteva zile traficul ar putea fi reluat pe Transfăgărășan. Până ca acest lucru să se întâmple este nevoie în continuare de foarte multă muncă. În fiecare zi drumarii intervin cu utilajele de deszăpezire și încearcă să curețe șoseaua. În unele locuri, stratul de zăpadă depășește 2 metri.

„Ultimele pregătiri înainte de deschiderea acestui tronson de drum. Sperăm ca săptămâna viitoare, într-una dintre zile, să putem să redăm traficului acest frumos drum. Mai avem de făcut lărgiri în zonele virajate, mai avem de montat semnalizarea, suntem aproape de final. Facem tot posibilul ca până la mijlocul săptămânii viitoare să deschidem drumul”, a declarat Tudor Duțu, directorul regional al DRDP Brașov.

Nici condițiile meteo nu îi ajută prea mult pe drumari. La peste 2000 de metri altitudine este în continuare foarte frig, iar temperaturile maxime sunt de 3 – 4 grade Celsius. Din această cauză, în ultimele zile a și nins, iar pe pământ s-a depus un strat nou de omăt. Reprezentanții DRDP mai spun că stâncile încă nu s-au dezghețat, fenomen ce înseamnă că încă drumul nu este sigur pentru șoferi.

Deszăpezirea pe cei 27 de kilometri ai drumului dintre munți a început în urmă cu aproape o lună, iar drumarii încă mai au de muncă până vor curăța complet șoseaua de troienele uriașe.

Publicitate

Transfăgărăşanul traversează cel mai înalt lanţ muntos din România – Munţii Făgăraş – prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoseaua, considerată cea mai spectaculoasă din țară, atinge 2042 de metri la Bâlea Lac.

Cu o lungime de aproximativ 152 de kilometri, parte a DN7C, drumul care are 833 de podețe și 28 de viaducte, face legătura între cele două provincii istorice Muntenia și Transilvania.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes