Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Transfăgărășanul a fost deschis oficial. Mașinile vor putea tranzita drumul dintre munți zilnic, între orele 7.00 și 21.00

Publicat

pe

După mai bine de jumătate de an de așteptare, turiștii care vor să ajungă pe Transfăgărășan se vor putea bucura, din nou, de unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume. Șoseaua dintre munți a fost deschisă oficial astăzi după ce în ultimele săptămâni angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au lucrat la foc continuu pentru a curăța carosabilul de zăpada care, în unele zone, depășea chiar și 6 metri. Deszăpezirea pe cei 27 de kilometri ai Transfăgărășanului a început în urmă cu mai bine de o lună.

„Lucrările de deszăpezire din acest an au fost mai complicate ca în alți ani, mai complicate decât anul trecut, am avut o cantitate de zăpadă mai mare, am avut temperaturi mai scăzute o perioadă mai lungă de timp. Ultima oară a nins pe Transfăgărășan acum 10 zile, a plouat foarte mult în perioada aceasta, dar cu toate acestea colegii mei au reușit să termine de pus în siguranță acest sector de drum și îi putem da drumul începând de miercuri dimineață, de la ora 8.00”, a declarat Tudor Duțu, directorul regional al DRDP Brașov.

Pe acest sector de drum, aflat la mare altitudine, circulația va fi permisă doar pe timpul zilei (între orele 7.00 – 21.00), iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar, până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de siguranță.

Pentru ca turiștii să se poată bucura de frumusețea acestui drum unic în lume este recomandat să circule cu atenție și să respecte restricțiile impuse. În plus, șoferii trebuie să acordați o atenție suplimentară atunci când circulă pe această șosea, având în vedere că anul acesta a crescut numărul urșilor care se deplasează și chiar staționează pe partea carosabilă.

Publicitate

Reprezentanții DRDP Brașov îi sfătuiesc pe oameni să nu încerce să hrănească urșii, chiar dacă se află în autovehicul și să nu facă gesturi care ar putea să genereze un comportament agresiv al acestora.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes