Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Tipografie de bani falşi descoperită la Braşov. Doi Braşoveni au cumpărat o maşină cu bancnote false de 100 de lei

Publicat

pe

Publicitate

O tranzacție frauduloasă a fost descoperită în județul Brașov, unde o mașină a fost cumpărată cu bancnote false de 100 de lei. Evenimentul a avut loc la data de 21 iulie, când două persoane din municipiul Brașov au achiziționat un autoturism din Ploiești. Surprinzător, contravaloarea acestuia a fost achitată cu bancnote false, în cupiura de 100 de lei. Alertați de acest incident, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au intervenit rapid și au reușit să depisteze suspecții, confiscându-le 40 de bancnote false de 100 de lei.

La data de 22 iulie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia au descoperit o rețea de falsificatori.

Pe baza informațiilor obținute în urma investigațiilor, autoritățile au efectuat o percheziție domiciliară la locuința persoanelor bănuite, unde au descoperit și confiscat dovezi importante.

În cadrul percheziției, polițiștii au ridicat o multifuncțională color, două cartușe de imprimantă și 27 de coli format A4, pe care erau imprimate bancnote false în cupiura de 100 și 50 de lei. De asemenea, au fost găsite 12 bancnote falsificate de 100 de lei și 5 bancnote falsificate de 50 de lei.

Publicitate

Investigațiile au relevat că persoanele implicate în aceste activități ilegale nu s-au oprit doar la o singură tranzacție. În urma extinderii cercetărilor, au fost descoperite și alte bancnote false, plasate în diferite societăți comerciale din municipiul Brașov. Autoritățile continuă să investigheze rețeaua infracțională pentru a stabili întreaga activitate ilegală.

În urma audierilor, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au decis să rețină cei doi suspecți pentru 24 de ore. Ulterior, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești a dispus ca unul dintre bănuiți să fie cercetat sub control judiciar, în timp ce cel de-al doilea a fost prezentat Judecătoriei Ploiești, care a decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele implicate în aceste activități ilegale beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală și de prezumția de nevinovăție, până la probarea contrară.

bani falsi
play-sharp-fill

bani falsi

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes