Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Teambuilding încheiat cu „o surpriză” de la jandarmi! 10 șoferi au intrat cu maşinile off-road într-o zonă interzisă din Brașov

Publicat

pe

Publicitate

10 șoferi au fost amendați duminică pentru off-road pe un fond de vânătoare, în județul Brașov.

Mașinile de teren au fost oprite de jandarmii montani în zona Bârsa Fierului. Întrebați ce caută cu autoturismele pe acolo, șoferii au spus că se aflau într-un teambuilding în zonă și au vrut să facă o plimbare în natură. Asta i-a costat. Au primit, în total, amenzi în valoare de 30.000 de lei.

„La solicitarea administratorilor mai multor fonduri cinegetice din zona Zărnești – Poiana Mărului, jandarmii din cadrul Postului Montan Zărneşti au desfășurat mai multe acțiuni punctuale în zonele amintite, în vederea identificării persoanelor care pătrund în fondul cinegetic cu autoturisme, ATV-uri sau motociclete, fără a avea acest drept.

Astăzi (n.r. 7.04), aceștia au identificat un număr de 10 autoturisme aflate în zona Bârsa Fierului. Întrebați de jandarmi cum își justifică prezența acolo, persoanele au declarat ca sunt în zona într-un „team building” și vor să se plimbe în natură. Toți cei 10 conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 30.000 lei.

Publicitate

De altfel, jandarmii din Zărnești au aplicat numai în ultima săptămână, amenzi în valoare totală de 34.500 lei în conformitate cu prevederile Legii 407 din 2006 a vânătorii și protecției fondului cinegetic.

Având în vedere impactul negativ major pe care aceste „plimbări” îl au asupra animalelor și al plantelor, facem pe această cale, din nou, un apel la rațiune și bun simț și recomandăm turiștilor să aleagă să se bucure de natură și de frumusețile ei, fără a o distruge și fără a-i produce daune ce cu greu pot fi remediate.

Astfel de acțiuni vor mai fi organizate de colegii noștri și în perioada următoare, în speranța că vor reuși să împiedice distrugerea naturii și pentru a putea proteja animalele care sunt în perioada de împerechere.”, a transmis Jandarmeria Braşov.

off road zărneşti
play-sharp-fill

off road zărneşti

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes