Connect with us

Fapt divers

VIDEO / Ştefan Mandachi face licitaţie pentru blana de urs cu care colinda în tinereţe. Banii care se vor aduna vor fi donaţi de afacerist pentru îngrijirea urşilor de la rezervaţia din Zărneşti

Redactia Brasov

Publicat

pe

Ştefan Mandachi, celebrul afacerist care a realizat „primul kilometru de autostradă din Moldova” se implică şi în salvarea urşilor de care Asociaţia „Milioane de Prieteni” are grijă la sanctuarul de la Zărneşti. Afaceristul recunoscut că în tinereţe neştiind cât rău face a avut o blană de urs cu care mergea la colindat, dar după vizita la sanctuar şi-a dat seama ce animale frumoase sunt urşii şi cât de mult merită să fie ajutaţi.

Publicitate

Pentru că în rezervaţie urşii trăiesc doar din donaţii, este destul de greu pentru administratori să adune bani pentru hrană. Atfel, pentru a se revanşa pentru ce a făcut în tinereţe, Ştefan Mandachi şi-a pus la bătie blana de urs şi face o licitaţie pentru ea. Licitaţia are loc pe reţelele de socializare ale afaceristului şi începe de la 1.000 de euro. Bani care vor fi adunaţi vor merge la Asociaţia „Milioane de Prieteni” iar din ei se vor lua bunătăţi pentru blănoşi.

„Pe când eram mai tânăr și mai prost, mi-am luat o piele de urs, pentru că așa ”spunea tradiția”. Acum sunt mai copt și cu o firmitură de creier în plus, așa că îmi recunosc eroarea. Am fost la Sanctuarul urșilor de la Zărnești și m-am convins. Vă rog din suflet, alocați trei minute din viața voastră ca să vedeți acest film scurt:

Publicitate

Concluzia: mă dezic de orice tradiție presupune ucidere sau maltratare a altor ființe. În altă ordine de idei, ca să trec la subiect, avem nevoie de BANI pentru ursuleți. Am decis să scot la licitație această blană a unui urs căzut victimă tradițiilor. Banii vor fi virați direct în conturile Asociației care are grijă de Sanctuarul de la Zărnești. Propun să începem licitația de la 1000 euro, deși aș fi vrut să începem de la 2000 :)) Licitația are loc în COMMENT PE FACEBOOK la pagina de profil! (voi posta și pe contul de instagram și linkedIn, dar pt. transparență o menținem pe facebook)

Help, help, help!!!„, a scris Ştefan Mandachi pe Facebook.

Publicitate

Cei care vor să ajute blănoşii din rezervaţie pot participa la licitaţie pe conturile de socializare ale afaceristului. Însă nu doar aşa pot fi ajutaţi urşii. Se pot face donaţii şi direct la Asociaţia „Milioane de Prieteni”.

Publicitate
1 Comentariu
 • Avatar Franz spune:

  Mai bine s-ar fi ingrijit de alt sanctuar care nu a avut parte de reclame cu atata pompa si bani europeni…dar care, spre deosebire de prea renumitul sanctuar din Zarnesti, au investit cu mult efort si beneficii pentru noi toti in sistem video de supraveghere mult mai avansat fata de cel bazic primitiv folosit la Zarnesti. Ca sa inteleaga toata lumea si sa afle ceva util si chiar interesant…mergeti aici

  video

  (dati copy apoi paste in browser sau cautati pe youtube URSI LIVE GHEORGHIENI sa vedeti REAL LIVE LA TOATE ORELE deci inclusiv si mai ales noaptea si ursi si vulpi uneori si lupi etc (orele bune sunt noaptea dupa h22) ! In plus camera de la Gheorghieni are vedere nocturna de inalta calitate si chiar autofocus si urmarire automata animale aparute in arie, spre deosebire de Sanctuarul Zarnesti (vezi LIVE dar numai ziua se intelege ceva la

  video

  ) care desi a primit de mii de ori mai multi bani nu a dat nici a mia parte din ei ca sa faca zona vizibila si noaptea cand de fapt ies cel mai adesea animalele astea pentru cine chiar le iubeste si le pricepe comportamentul !!
  De aceea eu personal am donat la Gheorghieni 25 de euro si ati putea ajuta si voi sa mentinem si animalele de acolo alive pe timpul iernii ca sa aveti ce viziona acolo si altceva si la orele cele mai uzuale pentru aceasta! Chiar si acum am reverificat aveti in plin plan la momentul scrierii…la inalta claritate la unul din ursi usor vizibil si la ora asta de bezna in jur acum in infrarosu datorita investitiei de acolo . In acest acelasi moment la Zarnesti e bezna totala tot online…

 • Fapt divers

  Primul exemplar din noua carte a lui Marian Godină, trimis cu dedicație lui Liviu Dragnea la penitenciarul Rahova. Mesajul polițistului pentru fostul lider PSD

  Avatar

  Publicat

  pe

  Publicitate

  Polițistul brașovean a anunțat pe Facebook apariția noii sale cărți, „Pădurea”. Aceasta este a patra carte publicată de Marian Godină.

  „În misiune cu Marian”, „Flash-uri din sens opus” și „Pablo, the alpaca” sunt alte cărți apărute în ultimii ani sub semnătură lui Godină.

  Publicitate

  „Noua mea carte, „Pădurea”, a sosit azi de la tipografie și am început expedierile.
  Până pe 8 martie o puteți comanda cu semnătură de pe www.curteaveche.ro/p/pădurea”, a scris Marian Godina pe Facebook.

  Prima copie i-a fost trimisă cu dedicație lui Liviu Dragnea, pe adresa penitenciarului Rahova.

  Publicitate

  „Domnului Liviu Dragnea, pentru a vă trece timpul mai repede!

  Cartea e inspirată din vremurile în care Teleormanul nu avea nicio librărie și e pentru toate vârstele, deci i-o puteți da și Irieni.

  Cu drag,

  Publicitate

  Marian Godină” a fost dedicația lui Godină pentru fostul lider PSD.

   

  Citește mai mult

  Fapt divers

  Cel mai lung tunel din România se află în județul Brașov

  Avatar

  Publicat

  pe

  Publicitate

  Când vine vorba de infrastructură România este un dezastru. Investițiile realizate de-a lungul timpului în căile ferate, autostrăzi și șosele au fost minime spre deloc. Cam tot ceea ce s-a realizat în această țară a fost făcut înainte de Revoluție.

  România ocupă un loc codaş în Europa în privinţa tunelurilor rutiere şi feroviare. Între anii 1924 – 1929 a fost realizat cel mai mare tunel din țară.

  Publicitate

  Tunelul Teliu de pe calea ferată Hărman – Întorsura Buzăului este cel mai lung tunel de cale ferată din România, situat pe raza comunei Teliu, judeţul Braşov. Lucrarea are o lungime de 4.369,5 m şi este prevăzut pentru cale dublă, electrificată.

  A fost construit de firma germană Julius Berger și poartă numele pârâului Teliu, pe valea căruia trece linia ferată. Calea ferată a fost inaugurată oficial la 25 iunie 1931, cu toate că era un proiect mai vechi care avea ca scop realizarea unei căi ferate care să asigure legătura Braşovului cu Buzăul, traversând Carpaţii. Pe partea moldoveană se realizase încă din anul 1909 o cale ferată între Buzău şi Nehoiaş.

  Publicitate

  Infrastructura rutieră, la pământ

  România mai are tuneluri care merită luate în evidență, însă suntem departe de Europa. În localitatea Tălăşmani, la limita dintre judeţele Galaţi şi Vaslui, se găseşte al doilea tunel ca lungime din România. Tunelul de la Tălăşmani are lungimea de 3.330 metri.
  Cel mai lung tunel rutier din ţară este Capra-Bâlea de pe Transfăgărăşan, care se întinde pe o distanţă de 884 de metri şi a fost construit în 1972.

  După ani buni în care nu se construit nimic, autoritățile au în lucru realizarea unui nou tunel, cu o lungime de aproape trei kilometri, care urmează a fi făcut pe traseul din Sălaj al Autostrăzii Transilvania. Are o valoare estimată de peste un miliard de lei, iar pentru construcția sa au fost depuse luna trecută 12 oferte din partea mai multor firme din China, Turcia și Europa.

  Citește mai mult

  Fapt divers

  VIDEO / Proprietarul singurei Dacii D6 Estafette funcţionale din România este un braşovean. Modelul exclusivist a fost produs în doar 642 examplare în timpul „Epocii de Aur”

  Redactia

  Publicat

  pe

  Publicitate

  Dacia D6 Estafette a fost una dintre cele mai rare Dacii. Mașina a fost un model exclusivist produs în doar 642 de unități, pe durata a patru ani. De fapt, Dacia D6 Estafette a fost o asamblare în sistem CKD a modelului francez Renault Estafette. Modelul românesc are o poveste uimitoare și, se spune, că ar fi fost interzis pentru că nu era pe placul Elenei Ceaușescu.

  Dacia D6 Estafette a fost asamblată în România între anii 1975 și 1978 și au fost realizate 642 de exemplare. 176 de unități în anul 1975, 49 în 1976, 371 în 1977 și 4 în 1978. Automobilul avea același motor ca Dacia 1300, diferența era doar în ceea ce privește caroseria. Sistemul de frânare de pe puntea spate, dar și anvelopele, tapiteria și geamurile au fost produse la noi în România. Doar pompa de apă și carcasa filtrului de aer nu erau produse în țara noastră.

  Publicitate

  Modelul a fost catalogat încă de la început ca fiind ”diferit” și un pic cam excentric. De fapt, Dacia D6 Estafette era genul de automobil dedicat hipioților sau celor care voiau să-și trăiască viața ”altfel”. Exact cum s-a întâmplat în cazul Volkswagen Transporter.

  Dacia D6 Estafette nu a fost deloc pe placul autorităților comuniste care păreau că pierd controlul lăsând la vânzare astfel de automobile. În plus, comuniștii nu-și doreau ca oamenii să-și trăiască viața într-un mod prea ”libertin”. Se spune că Elena Ceaușescu a fost cea care ar fi dat dispoziție ca automobilul să nu fie vândut cetățenilor. Așadar, aproape toate modelele D6 Estafette care au fost produse au fost date în folosință institutiilor de stat. Cele mai multe modele Dacia D6 Estafette le-au primit angajații Poștei Române.

  Publicitate

  Câțiva ani mai târziu, Uzina Autobuzul din Capitală a încercat echiparea unei caroserii TV (Tudor Vladimirescu) cu mecanica Estafette, proiectul fiind catalogat drept un eșec.

  Câte exemplare Dacia D6 Estafette mai sunt ”în viață”?

  Astăzi, pot fi numărate pe degetele de la o mână numărul de mașini Dacia D6 Estafette iar în România mai există doar una funcțională, cea a unui brașovean. La ediția a IX-a a evenimentului ”Întâlnire Dacia Clasic”, care a avut loc în anul 2017, a participat un astfel de model. Dacia D6 Estafette s-a păstrat foarte bine și este înmatriculată în Brașov. ”Vreo trei ani de zile am căutat această mașină până acum cumpărat-o. Partea mecanică nu este complicată, probleme am avut cu partea de tinichigerie”, avea să declare pentru Mașinistul. Dudi Levente, proprietarul celei mai rare Dacii din România. Dat fiind că automobilul este extrem de valoros, Dudi Levente a mai cumpărat un model doar pentru piesele de schimb.

  video

   

  Citește mai mult
  Publicitate

  De Interes

  >